Internațional

Bolnavi psihic indemnati sa voteze cu comunistii

Ziarul de Vrancea
29 iul 2009 884 vizualizări
Oamenii cu deficiente psihice au fost indemnati sa voteze cu Partidul Comunistilor la alegerile din 5 aprilie 2009, sustine agentia Unimedia, care prezinta imagini incredibile in legatura cu ultimul scrutin din Republica Moldova.

Jurnalisti romani, retinuti pe aeroportul din Chisinau de vamesii moldoveni

Mai multi ziaristi romani au fost ieri retinuti timp de mai multe ore pe aeroportul din Chisinau, vamesii modoveni interzicindu-le accesul pe teritoriul Republicii Moldova, desi jurnalistii erau acreditati pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie. Jurnalistii aveau vize, precum si acreditari la Comisia Electorala Centrala, dar in prezent asteapta o noua confirmare de la CEC care sa ateste ca acreditarile lor sint valabile.


Lupu ar putea detine cheia deblocarii situatiei politice din R. Moldova


Partidul Democrat moldovean al lui Marian Lupu, fost membru al Partidului Comunistilor, ar putea fi cheia deblocarii situatiei din Republica Moldova. Formatiunea a crescut in sondaje de la 4% la 10% din intentiile de vot, in mare parte datorita noului sau lider, Marian Lupu, care a parasit tabara comunistilor, dupa ce si-a exprimat dezamagirea fata de presedintele Vladimir Voronin. Unii analisti spun ca Lupu, un intelectual carismatic, si-ar putea uni din nou fortele cu comunistii, daca Voronin s-ar retrage din politica. Altii cred ca politicianul, al carui slogan de campanie este "Trebuie sa punem capat razboiului politic", ar putea deveni mediatorul care sa puna capat blocajului politic din Parlament si ar putea fi ales chiar presedinte. Pe linga Partidul Democrat, inca patru formatiuni candideaza pentru cele 101 mandate de parlamentar. Comunistii lui Vladimir Voronin conduc in sondaje, cu peste 30% din intentiile de vot, dupa ce au obtinut aproape 50% din sufragii la alegerile din aprilie. Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu, care pledeaza pentru relatii "fratesti" cu Romania si retragerea din CSI, se bucura de 13% din intentiile de vot. Partidul Liberal Democrat al lui Vlad Filat este creditat cu peste 7% din intentiile de vot, fata de cele 12% dintre sufragii obtinute in aprilie. Intr-o campanie electorala intens disputata, Voronin a acuzat partidele liberale de opozitie ca vor ca Republica Moldova sa fi alipita Romaniei. Voronin, popular in rindul alegatorilor batrini si din zone rurale, acuza Bucurestiul si pentru alimentarea protestelor violente de dupa alegerile din aprilie, cistigate de comunisti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.