Internațional

Sarkozy a fost spitalizat dupa un lesin

Ziarul de Vrancea
27 iul 2009 697 vizualizări
Seful statului francez s-a prabusit in timp ce facea sport n a fost vorba despre un lesin "vagal care este considerat ca minor"

Nicolas Sarkozy a fost spitalizat ieri dupa ce s-a simtit rau in timp ce facea sport, a anuntat Palatul Elysée. Seful statului, in virsta de 54 de ani, se afla, potrivit unei surse guvernamentale, la resedinta de la Lanterne, la Versailles, in apropiere de Paris. "In timp ce facea sport, presedintele a avut astazi un lesin. A fost ingrijit imediat de medicul sau. Este supus in prezent la examene complementare", anuntase initial presedintia franceza intr-un conmunicat. "Vom comunica ulterior alte informatii", adauga textul. La scurt timp dupa aceea, surse de la palatul prezidential anuntau ca presedintele francez a fost spitalizat. A fost vorba despre un lesin "vagal care este considerat ca minor", potrivit acestor surse. Lesinul sau sincopa vagala este o scurta pierdere a cunostintei cauzata de suprasolicitatrea nervului vag, al carui rol este sa incetineasca ritmul cardiac, potrivit unor surse medicale. Sincopele vagale sint spectaculoase, dar nu prezinta nici un pericol pentru viata pacientului si nu necesita tratament specific. Lesinul de acest gen survine in mod obisnuit la persoane tinere si in stare buna, fiind declansat de oboseala, caldura, stat prea mult in picioare sau o stare emotionala puternica. Potrivit AFP, ar exista si un martor la lesinul lui Sarkozy. O persoana care se plimba in orasul Versailles la inceputul dupa-amiezii a vazut din spate un barbat care facea sport inconjurat de garzi de corp. Barbatul parea obosit, apoi s-a prabusit. Incidentul s-a petrecut intre ora 13 si 13.30 (14-14.30, ora Romaniei), potrivit martorului, care spune ca a vazut-o si pe Carla Bruni sosind la locul incidentului cu o motocicleta. Un elicopter a sosit in jurul orei locale 13.40, decolind din nou in scurt timp, urmat de un alt elicopter. Si alti locuitori din Versailles, unde se afla Sarkozy, au confirmat ca au vazut un elicopter survolind orasul.


Dosarul medical, o promisiune de campanie


Sarkozy facuse din transparenta dosarului sau medical o promisiune de campanie, pentru a pune capat practicilor predecesorilor sai. La inceputul lunii, site-ul palatului Elysée publica cel de-al doilea buletin de sanatate al presedintelui, dupa ce primul fusese publicat in mai 2007. "La cererea domnului presedinte, i s-au facut mai multe examene medicale (cardiovasculare si sangvine). Rezultatele acestor examene s-au dovedit normale", arata buletinul extrem de scurt. In pofida promisiunilor de transparenta, presedintia nu a anuntat cind Nicolas Sarkozy a fost internat in cel mai mare secret, in 21 octombrie 2007, la spitalul militar Val-de-Grice de la Paris. Abia dupa trei luni, purtatorul sau de cuvint a confirmat ca Sarkozy a fost supus atunci unei "mici interventii la git", o angina potrivit altor surse. Sanatatea presedintilor este un subiect sensibil in Franta, mai ales dupa ce Francois Mitterand a ascuns ani de zile ca era bolnav de cancer.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.