Internațional

Nepoata lui Voronin, pe locul doi in topul copiilor miliardarilor din R.Moldova

Ziarul de Vrancea
24 iul 2009 926 vizualizări
Publicatia americana "Novoe russkoe slovo" (NRS) sustine ca, in primavara lui 2007, Oleg Voronin ar fi sarbatorit impreuna cu familia primul sau miliard de dolari

Nepoata presedintelui in exercitiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Ecaterina, ocupa locul al doilea in topul copiilor miliardarilor din aceasta tara, potrivit unui studiu realizat de publicatia americana "Novoe russkoe slovo" (NRS), scrie Jurnal de Chisinau.

"Este bruneta, inalta si slaba, mostenitoare a unui fabulos imperiu". Astfel o descrie pe nepoata lui Vladimir Voronin publicatia americana, care prezinta un top al copiilor miliardari din Comunitatea Statelor Independente, printre care si Republica Moldova .

Desi aceasta din urma nu figureaza la capitolul miliardarilor, doi mostenitori moldoveni vor beneficia de milioane de dolari, scrie publicatia. NRS a nominalizat cele mai bogate doua familii din R.Moldova si pe mostenitorii acestora. Cea mai bogata este familia lui Anatol Stati. Gabriel Stati , in virsta de 32 de ani, este principalul mostenitor al averii familiei. "Din generatia tinara se evidentiaza Ecaterina Voronin, nepoata presedintelui R.Moldova. Fiica lui Oleg Voronin, om de afaceri si bancher, a absolvit Liceul "A. Puskin" de la Chisinau si a plecat la studii la Londra. Ecaterina insasi a declarat, intr-un interviu acordat unui post de televiziune local, ca este posibil sa nu se mai intoarca in Moldova", scrie NRS. Autorii articolului invoca o serie de zvonuri, potrivit carora in primavara lui 2007 Oleg Voronin ar fi sarbatorit impreuna cu familia primul sau miliard de dolari. Publicatia ii nominalizeaza pe cei mai bogati mostenitori si din alte state ale CSI si tarile Baltice, dar precizeaza ca, in ultimii trei ani in topul est-european al bogatasilor au figurat sase ucraineni, cinci romani, patru polonezi, doi cehi, un om de afaceri din Serbia, unul din Muntenegru si unul din Bulgaria, pe cind moldoveni, "la fel ca si inainte, nu sint". Autorii articolului explica situatia prin faptul ca informatiile privind situatia financiara din tara nu au caracter public, decit prin aceea ca din R.Moldova s-ar scoate importante sume de bani in "paradisurile" fiscale.


Sondaj: comunistii obtin 38,5%


Sase partide ar intra in Parlamentul moldovean la alegerile anticipate din 29 iulie, iar comunistii ar obtine un scor de 38,5%, mai mult decit dublu fata de urmatorul clasat, Partidul Liberal (PL), arata un sondaj al Asociatiei Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova. Potrivit sondajului, noul Parlament ar putea fi format din sase partide politice. Comunistii (PCRM) ar obtine 38,5%, urmati de Partidul Liberal (PL) cu 17,7%, Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 12,8%, Partidul Democrat (PD) cu 12,6%, Alianta Moldova Noastra (AMN) cu 9,8% si Partidul Social-Democrat (PSD) cu 6,1%. Rezultatele sint destul de diferite de ale unui sondaj al aceleiasi Asociatiei Sociologilor si Demografilor, publicat saptamina trecuta, ii credita pe comunisti cu 30% din voturile celor care impartasesc o anumita convingere politica, PL cu 13,3%, PLDM cu 12,8%, AMN cu 7,9% si PDM cu 7,1%. Sondajul mai arata ca 23% dintre alegatori erau indecisi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.