Internațional

New York: Detinutii bogati trebuie sa-si plateasca intretinerea

Ziarul de Vrancea
22 iul 2009 657 vizualizări
New-yorkezii bogati care sint condamnati la inchisoare ar putea fi obligati sa plateasca, proportional cu averea lor, costurile intretinerii lor in detentie, potrivit unui proiect de lege introdus in legislativul din statul New York, dupa scandalul Madoff.

Madoff a inceput saptamina trecuta sa isi ispaseasca pedeapsa de 150 de ani de detentie intr-o inchisoare federala din Carolina de Nord, pentru o schema Ponzi considerata cea mai mare frauda de pe Wall Street. Inainte de arestarea sa, in luna decembrie, Maddof a dus o viata luxoasa: locuia intr-o apartament de lux de pe Park Avenue, avea vile in mai multe locuri la moda, iahturi, haine de designer si ceasuri de colectie extrem de scumpe.

"In prea multe cazuri, contribuabilii trebuie sa plateasca facturile pentru infractori care au o avere personala foarte mare", a explicat republicanul Jim Tedisco. La fel ca multe alte state, si New Yorkul cauta diverse metode pentru a reduce costul intretinerii detinutilor. Desi procurorii federali au incercat sa ii confiste lui Madoff toate bunurile inainte de a intra in inchisoare, Tedisco a explicat ca, daca va fi adoptat, acest proiect de lege ii va obliga pe dealerii de droguri si altor persoane care in libertate traiesc luxos sa isi plateasca intretinerea in penitenciar. Condamnatii ar urma sa plateasca o parte sau in totalitate costurile intretinerii lor, in functie de averea pe care o detin. Astfel, cei care au peste 200.000 de dolari vor plati in intregime, in timp ce cei care au mai putin de 40.000 nu vor plati nimic. Locuinta principala a detinutului, ipotecile si plata pensiei alimentare nu vor fi luate in calcul pentru stabilirea averii, pentru a nu pedepsi familia detinutului si pentru a nu ii priva copiii de o casa sau de sutinerea parinteasca, a explicat Tedisco.


Madoff va munci mai mult de sapte ore pe zi in inchisoare


Bernard Madoff va munci mai mult de sapte ore pe zi in inchisoarea unde isi executa pedeapsa. Madoff se afla in sectiunea 1 a inchisorii Butner, unde sint detinuti in special "gulere albe", infractori care au facut munca de birou, si nu fizica, inainte de a fi trimisi la inchisoare. Autoritatile l-au repartizat pe Madoff la un atelier de gravura unde lucreaza intre orele 7.00 si 14.30, fabricind "placi nominale pentru usi si birouri". Ca oricare alt detinut, el isi poate folosi banii astfel cistigati imbunatatindu-si traiul zilnic si gatindu-si in celula. Madoff s-a adaptat conditiilor din inchisoare, poarta aceleasi haine ca restul detinutilor si nu se plinge de mincarea de la cantina, potrivit unei surse din interiorul penitenciarului citata de New York Times. "Nu are nicio problema cu nimeni", dar "toata lumea stie cine este", a mai declarat aceasta sursa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.