Internațional

Kommersant: Biden pregateste schimbarea puterii in Georgia si Ucraina

Ziarul de Vrancea
22 iul 2009 638 vizualizări
Principalul scop al vizitei vicepresedintelui american Joe Biden in Ucraina si Georgia de saptamina aceasta este "pregatirea viitoarei schimbari a puterii in ambele tari", crede publicatia rusa Kommersant

Vicepresedintele SUA Joe Biden si-a inceput ieri turneul in Ucraina si Georgia. Principalul scop al acestor vizite este de a pregati o viitoare schimbare a puterii din ambele tari, de a cunoaste posibilii succesori ai presedintilor actuali ai Ucrainei si Georgiei si, probabil, de a-i convinge pe cei doi lideri sa se retraga pasnic, scrie publicatia rusa Kommersant. Vizita lui Biden nu este doar o vizita de amabilitate, considera cotidianul, avind in vedere ca el este responsabil pentru planificarea strategica a politicii externe americane. Si vizita sa intr-o anumita tara in preajma unor alegeri importante sau in plina criza politica reprezinta o demonstratie clara a faptului ca SUA nu intentioneaza sa lase evenimentele sa evolueze de la sine. De exemplu, in timpul vizitei sale in Liban, in preajma alegerilor, Joe Biden a lasat sa se inteleaga ca SUA isi vor revizui politica fata de aceasta tara in cazul in care victoria va fi obtinuta de Hezbollah. In Georgia sau in Ucraina, el nu va spune probabil la fel de explicit care sint preferintele politice ale Washingtonului, insa potrivit datelor Kommersant, el intentioneaza sa explice presedintilor celor doua tari ca nu are rost sa se agate insistent de putere, ci a venit timpul sa lase puterea altor persoane. "Speram ca acesti lideri, dintre care multi au reprezentat pina de curind o sursa de inspiratie nu doar pentru popoarele lor, dar si pentru toata regiunea, vor putea in viata lor cotidiana sa-si indeplineasca promisiunile preelectorale, sa ia decizii grele pentru ei, sa lucreze impreuna", a spus consilierul lui Biden pentru securitate nationala Tony Blinken intr-o conferinta. Referindu-se la Georgia, Blinken a fost mult mai explicit. Desi pina la alegerile din aceasta tara mai este destul de mult, el a spus ca Georgia trebuie sa se pregateasca pentru primul transfer al puterii din istoria sa, prin desfasurarea alegerilor, subliniind ca SUA ar vrea "aprofundarea democratiei" in aceasta tara si doar democratia poate fi o sursa de stabilitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.