Internațional

Comunistii pregatesc legarea de glie si inchiderea granitelor

Ziarul de Vrancea
22 iul 2009 720 vizualizări
Guvernul comunist urmareste sa interzica iesirea din tara a cetatenilor care vor sa mearga la lucru peste hotare, potrivit ziarului Timpul n motivatia acestei decizii este ca in toamna bugetul nu va mai putea asigura plata pensiilor si salariilor, iar plecarea in masa a moldovenilor peste hotare va afecta si mai mult veniturile

Nu doar comunistii par specialisti in lansarea zvonurilor electorale in campania din R. Moldova. Ziarul de opozitie "Timpul" citeza surse din guvernul comunist lansind o bomba mediatica: la insistentele lui Voronin, Executivul moldovean ar fi elaborat un proiect de hotarire de guvern prin care cetatenilor R. Moldova li se va interzice, pentru doi ani, sa paraseasca tara si sa mearga la lucru peste hotare. In cazul in care comunistii cistiga alegerile, arata "Timpul", frontierele Republicii Moldova vor fi inchise si nici un cetatean simplu nu va mai putea pleca la munca peste hotare - astfel a caracterizat un expert in domeniu un nou proiect de hotarire al guvernului, care, deocamdata, nu a fost dat publicitatii. Executivul motiveaza aceasta decizie prin faptul ca in toamna Bugetul nu va mai putea asigura plata pensiilor, salariilor si burselor, iar plecarea in masa a moldovenilor peste hotare va afecta si mai mult veniturile la buget. Chiar si dintr-un salariu mizer, a declarat expertul citat de "Timpul", care a solicitat anonimatul, o suma se duce la buget, dar, daca persoana respectiva pleaca peste hotare, nu se poate lua nici un ban de la ea. Guvernul nu va risca sa adopte aceasta hotarire pina la alegeri, ca sa nu provoace nemultumirea populatiei. Dar, daca PCRM cistiga alegerile din 29 iulie, nimic nu-l va impiedica sa puna in aplicare respectiva hotarire, sustine cotidianul. Informatia, deocamdata un zvon, poate avea un impact devastator pentru comunisti intrucit se estimeaza ca un milion de moldoveni muncesc in strainatate, iar visul multor tineri este sa lucreze in Europa.


Chisinaul dezminte


Guvernul moldovean a infirmat zvonurile privind elaborarea unui proiect de hotarire de guvern prin care cetatenilor Republicii Moldova li se va interzice, pentru o perioada de doi ani, sa paraseasca tara si sa mearga la lucru peste hotare. "Publicatia respectiva si-a permis, in repetate rinduri, sa plaseze pe paginile sale informatii eronate privind activitatea Guvernului care au fost lasate fara comentariu, pina acum", potrivit unui comunicat care se refera la ziarul Timpul."in legatura cu publicarea unor informatii, pe care le calificam drept aberante, pe prima pagina a ziarului Timpul din 21 iulie 2009, consideram necesar de a atentiona mass-media asupra respectarii neconditionate a legislatiei cu privire la presa si a normelor de deontologie profesionala in exercitarea functiilor de informare si neadmiterea publicarii unor insinuari care induc in eroare opinia publica", subliniaza comunicatul.


Orgie porno cu candidatul comunistilor la Primaria Chisinaului


Un nou scandal sexual ia amploare la Chisinau. De data aceasta, in rolul principal, Veaceslav Iordan, candidatul Partidului Comunistilor din Republica Moldova la functia de primar general al Capitalei, in iunie 2007. Iordan, in prezent director general al Agentiei "Apele Moldovei", sustinut de Partidul Comunistilor din Republica Moldova, a fost surprins de o camera ascunsa intretinind relatii sexuale cu doua tinere. Inregistrarea a fost data publicitatii de Jurnal TV. Dupa citeva ore, insa, inregistrarea a fost retrasa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.