Internațional

Germania este nevoita sa angajeze profesori din Romania

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 665 vizualizări
Tot mai multi profesori din Romania si Bulgaria, care sint considerati "bine pregatiti, dar cu lacune de pedagogie", sint angajati in sistemul de invatamint din Germania ca urmare a lipsei de forta de munca din acest domeniu, scrie publicatia germana Bild.

Cotidianul Bild atrage atentia ca lipsa de profesori este tot mai dramatica in Germania, avind in vedere ca pentru toamna se prefigureaza un deficit de 40.000 de cadre didactice pentru posturi in invatamint. Deficitul este cu 15.000 de locuri mai mare decit in anul 2008, ceea ce inseamna o crestere de 60%. Cea mai mare lipsa de profesori se constata la materiile matematica, informatica, fizica si chimie. Potrivit autoritatilor, cauza deteriorarii situatiei este ca tot mai multi profesori germani ies la pensie, fara sa existe cadre didactice care sa ii inlocuiasca. Uniunea Filologica din Germania (DPhV) considera ca cea mai buna solutie pentru a rezolva problema deficitului din invatamint este angajarea cadrelor didactice din Europa de Est. In mai multe scoli din Germania au fost angajati deja profesori din Romania si Bulgaria. "Acestia sint bine pregatiti. Dar au mai avut nevoie de cursuri de pedagogie. Landurile ar trebui sa ofere profesorilor dn Europa de Est cursuri speciale", a declarat presedintele DPhV, Heinz-Peter Meidinger. Potrivit estimarilor DPhV, in urmatorii zece ani vor iesi la pensie 300.000 dintre cei 770.000 de profesori din Germania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.