Internațional

Schimbare de situatie in campania electorala din R. Moldova

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 1028 vizualizări
Alianta Moldova Noastra nu va mai intra in noul Parlament, potrivit unui sondaj

In noul Parlament ar putea accede patru partide politice, fiind vorba despre PCRM, PL, PD și PLDM, iar surpriza este ca Alianta Moldova nastra nu va mai intra in Parlament, potrivit unui sondaj, relateaza Jurnal de Chisinau. Potrivit Barometrului de Opinie publica, prezentat de Institutul de Politici Publice, AMN ar primi 2,6% din voturi, fata de 5,4% in martie. Astfel, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, PCRM ar primi 31,1%, mai putin cu 5 % fata de martie 2009. PL ar acumula 13,2%, cu 5% mai mult comparativ cu BOP din martie 2009. O alta surpriza este ca in locul AMN-ului in Parlament ar intra PD, in frunte cu Marian Lupu, care ar acumula 9,6% fata de 0,7% din martie 2009. Al patrulea partid care ar intra in Parlament este PLDM cu 7,2% in scadere cu 1,1% fata de martie 2009. In acelasi timp, BOP arata ca 28,7% nu au o optiune de vot.

Solicitat sa comenteze rezultatele Barometrului de Opinie Publica lansat astazi de IPP, liderul Aliantei "Moldova Noastra", Serafim Urechean a declarat pentru JURNAL ca acest sondaj este o dezinformare totala, iar alte sondaje, cum ar fi cel realizat de Gallup, arata de fapt ca la anticipatele din 29 iulie AMN va accede in Parlament acumulind 11-12 %.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.