Internațional

Canadienii de la Magna, favoriti in cursa pentru Opel

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 547 vizualizări
Producatorul canadian de piese de schimb auto, Magna International, este principalul favorit pentru cumpararea Opel, divizia din Germania a producatorului auto american General Motors (GM), aflat in faliment, tranzactie care ar include si Vauxhall, filiala din Marea Britanie, scrie BBC News. Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia.

Totusi, investitorul belgian RHJ International aranjeaza lucrurile pentru a inainta o oferta cistigatoare, avind planuri de restructurare a operatiunilor Opel. Grupul GM a fost nevoit sa vinda Opel ca parte a planului impozant de restructurare, intrind in faliment, sub protectia Curtii din Statele Unite, inainte sa isi revina ca o noua companie, cu datorii mai putine. Opel a fost pus sub controlul unor trustruri la care atit guvernul german cit si GM detin participatii. Consortiul condus de Magna a privit cu incredere posibilitatea cistigarii licitatiei din mai, cind oficialii de la Berlin au aratat ca favorizeaza un acord.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.