Internațional

Militari romăni raniti în Afganistan

Ziarul de Vrancea
20 iul 2009 740 vizualizări
Cei doi militari s-au ales cu rani in zona fetei dupa un atac al rebelilor asupra bazei lor n ei fac parte din Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri"

Doi militari romani au fost raniti in noaptea de simbata spre duminica in urma unui atac insurgent in Afganistan. Ei se afla in aceasta tara din luna iunie si fac parte din Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iasi. Familiile celor doi militari au fost instiintate de comandantul interimar al "Lupilor Negri", maior Marius Iacobut. Potrivit maiorului Daniel Burlacu, purtator de cuvint al batalionului iesean, sergentul Florin Emil Cojocaru, nascut in judetul Vrancea, face parte din "Lupii Negri" din 2007, iar caporalul Gheorghita Paval, nascut in judetul Iasi, din anul 2006. "Cei doi militari romani au plecat in Afganistan in luna iunie si participa la misiunile Batalionului 280 Manevra", a completat maiorul Dan Burlacu. Acesta a adaugat ca, in timp ce sergentul Cojocaru, in virsta de 30 ani, este casatorit si are un copil, caporalul Paval, de 25 ani, este necasatorit.

Cei doi militari romani au suferit rani usoare in zona fetei, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale. Militarii se aflau in baza romana din Qalat, care a fost atacata din mai multe directii cu rachete si armament portabil de infanterie, conform MApN. în prezent, Armata Romaniei are dislocati in Afganistan aproximativ 1.050 de militari, care actioneaza, preponderent, in provincia Zabol. în luna iunie, peste 100 de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" au plecat in Afganistan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.