Internațional

Moartea lui Michael Jackson scumpeste de 30 de ori portretul sau

Ziarul de Vrancea
18 iul 2009 867 vizualizări
Pretul unui tablou realizat in anii '80 de Andy Warhol a crescut brusc la casa de licitatii care il ofera spre vinzare

Un portret al lui Michael Jackson, realizat in 1984 de Andy Warhol, scos la vinzare de o galerie din New York, a facut senzatie pe piata obiectelor de arta si a determinat prelungirea termenului de valabilitate a licitatiei pina pe 18 august, din cauza numarului mare de solicitari. Tabloul a fost achizitionat pentru mai putin de 300.000 de dolari, in luna mai, la o licitatie organizata de casa Sotheby\'s, si a fost pus in vinzare de noul sau proprietar, dupa anuntul mortii starului american, pe 25 iunie. Licitatia trebuia sa se incheie pe 12 iulie, insa proprietarul galeriei "Vered Art" din Long Island (New York) a declarat ca a trebuit sa opreasca temporar aceasta vinzare, "din cauza numarului incredibil de mare de persoane care cereau informatii" despre acest portret.

Sedinta de licitatie a inceput ieri de la suma de 800.000 de dolari si interesul enorm manifestat pentru aceasta lucrare i-a determinat pe expertii galeriei de arta sa anticipeze ca pretul final va depasi 10 milioane de dolari. "Vered Art" afirma ca a primit deja mai multe oferte care depasesc un milion de dolari. "Am fost total coplesiti de numarul mare de cereri", a adaugat directoarea acestei galerii de arta.

Tabloul cu dimensiuni de 76,2 pe 66 centimetri, pe care galeria l-a primit la sfirsitul lunii trecute, este unul dintre principalele portrete ale lui Michael Jackson realizate de celebrul Andy Warhol. Un alt portret al cintaretului american realizat de Warhol in 1984, in anii de glorie ai interpretului, este expus la Galeria Nationala de Arta din Washington. El a fost oferit muzeului in 1986 de catre trustul american de presa Time. în ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson realizate de Andy Warhol nu si-au gasit cumparator la diversele licitatii de arta, asa cum a fost cazul unui portret aproape identic si de aceleasi dimensiuni, licitat de casa Sotheby\'s la Londra, in iulie 2008.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.