Internațional

Independenta Palestinei costa cit instalatiile nucleare ale Iranului

Ziarul de Vrancea
17 iul 2009 538 vizualizări
n trei nave militare israeliene au traversat Canalul Suez si pregatesc un atac contra Iranului n presa britanica citeaza experti care invoca un troc: Israelul recunoaste statul palestinian in schimbul distrugerii programului nuclear iranian

Cele doua nave de razboi israeliene care au traversat Canalul Suez la zece zile dupa manevre asemanatoare ale unui submarin nuclear se pregatesc pentru un posibil atac impotriva instalatiilor nucleare iraniene, comenteaza cotidianul The Times. Trimiterea navelor in Marea Rosie, confirmata de oficialii israelieni, este un semnal clar ca statul evreu poate fi pregatit in scurt timp pentru un atac impotriva Iranului.

Manevrele navelor militare israeliene intervin in contextul tentativelor Israelului de consolidare a relatiilor cu statele arabe, in conditiile in care si acestea sint preocupate de ambitiile nucleare ale Teheranului. "Aceste pregatiri trebuie luate in serios. Israelul investeste timp pentru a se pregati pentru complexitatea unui atac impotriva Iranului. Aceste manevre sint un mesaj adresat Iranului ca Israelul va da curs amenintarilor", avertizeaza un oficial militar israelian.

Potrivit expertilor, submarinele israeliene, echipate cu rachete, precum si avioanele de vinatoare sau bombardierele pot ataca zeci de obiective nucleare pe o raza de aproximativ 1.300 de kilometri in jurul statului evreu.

Manevrele israeliene intervin in contextul in care diplomatii occidentali par sa sustina un atac israelian impotriva Iranului in schimbul concesiilor israeliene pentru crearea unui stat palestinian. Daca se va ajunge la un acord, un atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene ar putea avea loc anul acesta, atrage atentia un oficial britanic.


Iranul pierde si aprovizionarea cu gaz a Europei


Iranul nu va livra gaze pentru proiectul Nabucco inainte de rezolvarea problemei programului sau nuclear, a declarat reprezentantul special al Departamentului american de Stat pe problema energiei in regiunea Eurasia, Richard Morningstar, care a fost prezent luni la semnarea Acordului de construire a magistralei de catre statele traversate de gazoduct. "Atit timp cit Iranul dezvolta un program nuclear, nu poate participa la proiectul Nabucco. Pina la rezolvarea problemei, nu putem mentiona participarea statului iranian. Este o problema care trebuie rezolvata prin vointa politica", a explicat diplomatul american la o conferinta referitoare la strategiile energetice regionale. Morningstar a precizat ca Statele Unite nu exclud eventualitatea ca Iranul sa livreze gaze pentru Nabucco. Oficialul american a mai spus pe de alta parte ca Irakul ar putea livra pina la 15 miliarde de metri cubi de gaze pentru Nabucco, din 2015.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.