Internațional

Solana cere ONU sa recunoasca statul palestinian

Ziarul de Vrancea
13 iul 2009 631 vizualizări
Inaltul reprezentant UE pentru politica externa, Javier Solana, a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa recunoasca statul palestinian la un moment dat, chiar daca israelienii si palestinienii nu reusesc sa ajunga la un acord între ei.

Solana a facut declaratia simbata, la Londra, in timp ce discutiile dintre palestinieni si israelieni sint in impas. Palestinienii au spus ca nu vor relansa discutiile, daca Israelul nu renunta la colonizarea in Cisiordania. "Dupa expirarea unui termen impus initial, o rezolutie a Consiliului de Securitate ar trebui sa proclame adoptarea solutiei a doua state", a spus Solana, precizind ca aceasta ar trebui sa includa parametri privitori la granite, chestiunea refugiatilor, controlul asupra Ierusalimului si aranjamente de securitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.