Internațional

Sarkozy: Un atac unilateral din partea Israelului asupra Iranului ar fi o catastrofa,

Ziarul de Vrancea
11 iul 2009 597 vizualizări
Un "atac unilateral" din partea Israelului asupra Iranului "ar fi o catastrofa absoluta", a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy, la summitul G8.

"Israelul trebuie sa stie ca nu este singur si sa fie calm. M-am luptat atit de mult in numele Frantei pentru a se discuta cu Iranul si ca lucrurile sa fie precise, pentru a le transmite un mesaj israelienilor, \'nu sinteti singuri\' ", a declarat el. Intrebat despre programul controversat al Teheranului, Sarkozy a repetat ca, daca iranienii nu vor sa discute despre aceasta chestiune, "atunci vor exista sanctiuni". Miercuri, marile puteri si-au dat timp doua luni pentru a lua o decizie. "Nu noi trebuie sa ne schimbam pina la 25 septembrie, iranienii sint cei care trebuie sa reflecteze. Se implinesc sase ani de cind le intindem mina, le spunem \'opriti programul de armament nuclear\'. In august, liderul iranian va depune juramintul, va fi prezentat un nou guvern. Va vrea sau nu va vrea sa discute? Daca nu va vrea, vor exista sanctiuni", a avertizat Sarkozy. Chestiunea sanctiunilor nu se bucura insa de unamimitate in rindul puterilor care trateaza cu Iranul, adica membrii Consiliului de Securitate al ONU si Germania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.