Internațional

Tabloidele britanice au interceptat convorbirile unor personalitati

Ziarul de Vrancea
10 iul 2009 578 vizualizări
Tabloidele britanice controlate de magnatul Rupert Murdoch au dat peste un milion de lire sterline pentru a evita urmaririle penale la care se putea ajunge pentru ca interceptasera ilegal convorbirile a o mie de personalitati. Grupul lui Murdoch, News Group Newspapers ar fi dat bani unui numar de trei victime, ale caror convorbiri pe mobil au fost interceptate in speranta obtinerii unor informatii exclusive.

New Group este o subdiviziune a imperiului media News Corp a magnatului, care include News of the World si The Sun. Potrivit The Guardian, care nu-si citeaza sursele, reporterii au recurs la serviciile detectivilor privati pentru a obtine informatii, care includ date confidentiale ca declaratiile fiscale sau extrase de conturi bancare. Printre victime este fostul model Elle Macpherson, actrita Gwyneth Paltrow, cintaretul George Michael, fostul premier John Prescott si agentul starurilor Max Clifford. Clive Goodman, specialistul News of the World pe chestiuni legate de Casa Regala, a fost condamnat la patru luni de inchisoare in 2007, pentru ca a interceptat peste 600 de mesaje de pe telefoanele mobile ale unor consilieri sau membri ai familiei regale, printre care si printul William. Pentru a nu se afla despre interceptari, News Group i-ar fi dat 700.000 de lire lui Gordon Taylor, responsabil al Professional Footballers Association, sindicatul fotbalistilor, potrivit The Guardian.Uigurii vorbesc despre 600 pina la 800 de morti in revoltele din China

intre 600 si 800 de persoane au fost ucise in revoltele interetnice care au izbucnit duminica in China, a declarat vicepresedintele Congresului mondial al uigurilor, Asgar Can, aflat in exil in Germania. "Unii spun 600, altii 800. Estimam ca ar fi intre 600 si 800", a spus el. Duminica au izbucnit revolte in regiunea Xinjiang intre uiguri, musulmanii turcofoni care formeaza majoritatea populatiei, si etnia han, majoritara in China, s-au soldat cu 156 de morti si peste 1.000 de raniti, potrivit autoritatilor. Guvernul chinez a desfasurat mii de politisti miercuri la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, unde tensiunile sint la cote maxime dupa trei zile de ciocniri intre uiguri si etnicii hani, majoritari in China. Presa turca a denuntat miercuri un masacru chinez in Xinjiang. Marti si miercuri au avut loc manifestatii de protest in fata misiunilor diplomatice chineze din Ankara si Istanbul. Ankara sustine suveranitatea chineza asupra Xinjiang si respinge separatismul turcofon. Seful statului turc a efectuat la sfirsitul lunii iunie o vizita in China, concentrata in special pe economie. El a vizitat atunci si Xinjiang.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.