Internațional

Socialistii bulgari, in fata unei infringeri clare

Ziarul de Vrancea
4 iul 2009 1345 vizualizări
Partidul bulgar de opozitie GERB si-a sporit avansul fata de formatiunea socialista de la guvernare, pe fondul nemultumirii alegatorilor fata de criza economica si de coruptie, arata un sondaj de opinie.

Sustinerea fata de GERB, partid de dreapta condus de primarul carismatic al Sofiei, Boiko Borisov, a crescut cu 4%, pina la 32% - 36%. Sustinerea pentru Partidul Socialist Bulgar (BSP) a ramas, practic, neschimbata, situindu-se intre 20% si 22%. Pe urmatoarele locuri in sondajul institutului se afla Miscarea pentru Drepturi si Libertati (la guvernare) cu 12%-13%, Ataka (aflata in opozitie) cu 10%-12% si Fortele Democratice Unite (aflata in opozitie) cu 6%-8%.n

Un alt sondaj, realizat de institutul independent Alpha Research intre 26 iunie si 1 iulie, crediteaza GERB cu 33,9% dintre intentiile de vot, iar pe socialisti cu 19,5%.

Criza economica mondiala a afectat grav Bulgaria, sporind nemultumirea populatiei cu privire la standardele sale de viata si la coruptie. Sondajele recente arata ca aproximativ 80% dintre bulgari vor ca guvernul tarii sa fie inlocuit.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.