Internațional

O televiziune din Turcia ii provoaca pe atei sa-si gaseasca Dumnezeul

Ziarul de Vrancea
4 iul 2009 803 vizualizări
Ateii din Turcia sint provocati sa-si gaseasca credinta, indiferent de numele si ritualul care o presupun, intr-un show televizat care le promite nu doar convertirea spirituala, ci si "cel mai mare premiu care a existat vreodata".

Un imam, un rabin, un calugar budist si un preot al Bisericii Ortodoxe din Grecia iau parte la "cruciada TV", fiecare trebuind sa-i convinga pe cei care traiesc in afara oricarei religii de beneficiile convertirii. Premiul pentru fiecare convertit este un pelerinaj sofisticat intr-ul dintre locurile sfinte care apartine bisericii pe care o aleg: Mecca, pentru musulmani, Ierusalim, pentru evrei sau ortodoxi si Tibet, pentru budisti. Mai mult, insa, producatorii promit "cel mai mare premiu", nimic altceva decit "serenitatea" pe care o cistiga impreuna cu credinta. Pentru fiecare episod al emisiunii sint alesi 10 atei, atent selectati de o echipa de teologi care sa ateste non-credinta acestora in oricare dintre cele patru biserici. Imamul, rabinul, budistul si preotul ortodox au misiunea de a-si folosi toata forta persuasiva, pentru a cistiga cit mai multi adepti. Promo-urile emisiunii ("Tovbekarlar Yarisiyor"), gazduita de Kanal T, promit, pe un ton cit se poate serios: "Va oferim cel mai mare premiu al tuturor timpurilor: reprezentam credinta in Dumnezeu. Crede, iar Dumnezeu te va ierta". "Proiectul vrea sa-i intoarca pe necredinciosi la Dumnezeu", spune directorul postului TV, Ahmet Ozdemir, citat de "The Guardian".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.