Internațional

Biografia comica a lui Merkel

Ziarul de Vrancea
4 iul 2009 850 vizualizări
Prima biografie comica a cancelarului Angela Merkel, publicata cu trei luni inainte de alegerile generale din Germania, o prezinta drept un copil apolitic, care nu mergea pe bicicleta, pentru ca nu stia diferenta dintre stinga si dreapta

O caricatura din cartea intitulata "Tschörmänie - cum a devenit Angie cancelar" o prezinta stind in picioare pe un podium, cu o coroana de aur pe cap, incrustata cu un "A" gigantic, si sarbatorind incoronarea ei drept Miss Tschörmänie. Biografia este scrisa de un jurnalist, Miriam Hollstein. Desi nu este foarte satirica, contine citeva pasaje amuzante despre copilaria lui Merkel in fosta Germanie comunista. "Cum este posibil ca un copil care a fost dus de mama sa in zona comunista sa ajunga prima femeie cancelar a Germaniei?", se intreaba autoarea. Tatal Angelei Merkel, un pastor protestant, s-a mutat in RDG la mijlocul anilor \'50 si este prezentat in biografie drept un tinar cinstit care repeta: "Noi, crestinii, nu trebuie sa le lasam Estul comunistilor". Astfel, cititorul incepe sa inteleaga valorile cu care a crescut cancelarul. La caderea Zidului Berlinului, Merkel pierde cea mai mare parte a actiunii pentru ca se afla in sauna, dar citeva zile mai tirziu se duce sa minince stridii cu mama sa, la un hotel de lux din Berlinul de Vest. Multi cred ca una dintre principalele cauze este faptul ca este prima femeie cancelar si deci s-a bucurat de un respect mai mare decit omologii sai barbati. Un alt factor este felul ei modest de a fi si lipsa oricarei arogante vizibile, ceea le ingreuneaza sarcina celor care vor sa o satirizeze.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.