Internațional

Mafia araba a incercat sa-l asasineze pe Constantinescu

Ziarul de Vrancea
23 mai 2005 648 vizualizări
Fostul presedinte leaga acest fapt de masurile pe care le luase, în acea perioada, împotriva mafiei arabe, care se ocupa cu traficul de tigari, cafea si alcool.

O grupare araba ar fi incercat, in urma cu sapte ani, sa organizeze un atentat la adresa presedintelui Emil Constantinescu, informatia fiind obtinuta la timp de serviciile secrete, iar presupusii atentatori fiind opriti inainte de a ajunge in Romania. Potrivit Pro TV, persoane aflate in penitenciarul Jilava ar fi trimis in Siria, la sfirsitul lui 1998-inceputul lui 1999, o scrisoare in limba araba (dialectul farsi). în aceasta scrisoare s-ar fi cerut sprijin unor persoane din Siria, sa vina in Romania pentru a-i pedepsi pe cei care se opuneau derularii de catre arabi a unor afaceri ilegale, documentul continind referiri chiar la presedintele Emil Constantinescu. Serviile secrete au interceptat scrisoarea, i-au identificat pe cei ce ar fi urmat sa ajunga in Romania, oprindu-i in momentul in care s-au prezentat la consulatul roman pentru a obtine viza de intrare in Romania.

Emil Constantinescu leaga acest fapt de masurile pe care le luase, in acea perioada, impotriva mafiei arabe, despre care afirma ca se ocupa cu traficul de tigari, cafea si alcool. "Erau anumite legaturi, era vorba de o serie de persoane identificate ca fiind agenti dubli, agenti ai securitatii si ai serviciilor arabe, in special siriene", a declarat Constantinescu, citat de Pro TV. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea a confirmat tentativa mafiei arabe de a-l atenta la viata presedintelui Emil Constantinescu. "Erau doi detinuti, in acel moment, care savirseau pedeapsa intr-o inchisoare din Romania. Erau tot persoane de origine araba. Era vorba de doua persoane nu extrem de cunoscute. Erau, practic - sa spun - niste pioni, nu erau niste capi", a declarat Harnagea telefonic, pentru Pro TV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.