Internațional

Newsweek a asmutit musulmanii impotriva SUA

Ziarul de Vrancea
18 mai 2005 647 vizualizări
Un articol publicat in Newsweek referitor la profanarea Coranului de catre anchetatorii de la Guantanamo a determinat furia musulmanilor din intreaga lume. Protestele s-au soldat cu cel putin 15 morti si sute raniti in Afganistan, in timp ce mai multi afgani au anuntat ca vor declansa razboiul sfint impotriva americanilor.

Scandal de proportii in SUA. Saptaminalul american Newsweek a recunoscut, luni, intr-un comunicat, ca articolul sau referitor la profanarea Coranului de catre militari americani de la Guantanamo a fost eronat. "In baza a ceea ce stim astazi, retractam articolul potrivit caruia o ancheta militara interna ar fi condus la descoperirea unor acte de profanare a Coranului la baza Guantanamo", a declarat redactorul-sef Mark Whitaker, intr-un comunicat. Duminica, Newsweek a recunoscut deja ca articolul sau, publicat la 2 mai, ar fi putut contine informatii eronate. In urma cu doua saptamini, la 9 mai, publicatia a informat intr-un scurt articol ca anchetatorii de la Guantanamo au descoperit ca unele dintre garzile de la centrul de detentie au comis infractiuni in timpul interogatoriilor. Una dintre acestea ar fi fost profanarea Coranului, Cartea sfinta fiind rupta si aruncata in toaleta. Numeroase manifestatii au fost organizate in intreaga lume musulmana dupa ce au fost publicate aceste informatii. Protestele s-au soldat cu cel putin 15 morti si sute raniti in Afganistan, in timp ce mai multi afgani au anuntat ca vor declansa razboiul sfint impotriva americanilor. Reactii asemanatoare au fost si in Pakistan, Indonezia, Fisia Gaza, Egipt, Arabia Saudita, Bangladesh, Malaezia si Liga Araba. Conform normelor religioase, Profanarea Coranului se pedepseste cu moartea in Afganistan si Pakistan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.