Internațional

Saddam Hussein isi scrie memoriile in inchisoare

Ziarul de Vrancea
16 mai 2005 654 vizualizări
Fostul dictator irakian are acum cu ce sa-si umple timpul in inchisoare.

Fostul dictator irakian are acum cu ce sa-si umple timpul in inchisoare. Conform avocatului sau Giovanni di Stefano, Saddam Hussein a decis sa-si scrie memoriile. Avocatul a declarat ca nu este vorba despre o confesiune, ci despre relatari din perioada copilariei, a exilului in Egipt si a aventurilor militare ale fostului lider irakian. El va incerca sa puna intr-o situatie stinjenitoare marile puteri care l-au considerat "un tampon" impotriva ambitiilor expansioniste ale Iranului, dupa revolutia islamica din 1979. Conform lui di Stefano, el va insista asupra modului in care a fost pacalit de Franta si Marea Britanie, care au ajutat si regimul iranian in timpul razboiului de opt ani cu Irakul, in anii 1980. Potrivit unor informatii anterioare, Saddam Hussein a scris si poezii de cind se afla in inchisoare, iar avocatul citat a precizat ca urmareste programele de televiziune mai mult decit obisnuia. Referindu-se la acest lucru, el a afirmat ca gardienii americani ai inchisorii au insistat in mod special ca Saddam Hussein sa vada transmisia investirii lui Jalal Talabani, noul presedinte irakian si unul dintre principalii lideri ai minoritatii kurde. Pina la razboiul din 2003, cartile cele mai laudate de propaganda de stat irakiana si, prin urmare, citite cu cea mai mare atentie de serviciile de informatii straine se presupune ca i-ar fi apartinut liderului irakian. In prezent se crede ca acest carti semnate "o carte a autorului sau" ar fi fost inspirate de Hussein, dar redactate de un comitet de scriitori. Planurile de publicare a celui de-al patrulea si ultim roman al lui Hussein, in care personajul principal este un arab care isi invinge inamicii american si evreu au fost distruse de invazia Statelor Unite in Irak, in martie 2003. Cartea a fost gasita in ruinele Ministerului Informatiei, dupa razboi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.