Internațional

Picturile unui cimpanzeu, la licitatie alaturi de Warhol si Renoir

Ziarul de Vrancea
13 mai 2005 721 vizualizări
O casa de licitatii londoneza va oferi luna viitoare, in premiera mondiala, trei picturi abstracte ale unui cimpanzeu numit un timp "Cézanne al maimutelor".

O casa de licitatii londoneza va oferi luna viitoare, in premiera mondiala, trei picturi abstracte ale unui cimpanzeu numit un timp "Cézanne al maimutelor". Cimpanzeul Congo a devenit celebru la sfirsitul anilor \'50, cind operele sale, calificate de unii critici drept "impresionism abstract", au fost expuse la Londra la initiativa antropologului Desmond Morris. La vremea respectiva, operele lui Congo, care a realizat in jur de 400 de desene si picturi intre virsta de doi si patru ani, au fost intimpinate cu un anume dispret. Morris, care l-a transformat pe Congo in starul unei emisiuni de televiziune despre animale, a fost convins, privindu-l cum picteaza, ca maimuta are o anume perceptie a artei. Casa Bonhams va scoate la licitatie pe 20 iunie trei picturi ale lui Congo alaturi de opere ale lui Andy Warhol si Auguste Renoir. Specialistii se asteapta ca cele trei picturi sa se vinda cu cel putin 800 de lire sterline (1.176 euro). "Ma indoiesc ca a mai vindut cineva la licitatie operele vreunui companzeu", a declarat Howard Rutkowski, directorul colectiilor de arta moderna si contemporana de la Bonhams. "Nu cred ca a mai fost cineva atit de nebun incit sa o faca", a adaugat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.