Internațional

Rebelii din Irak tind sa semene tot mai mult cu o armata

Ziarul de Vrancea
12 mai 2005 629 vizualizări
Insurgentii din vestul Irakului au uniforme si sint bine organizati. Ieri au murit cel putin 64 de persoane si au fost ranite alte 120.

Trupele americane care participa la operatiunea din vestul Irakului, la frontiera cu Siria, au intilnit combatanti in uniforme, ale caror echipamente indica un grad mai mare de pregatire, a declarat, marti, un general american. Locotenent-generalul James Conway, director pentru operatiuni in cadrul Statului Major Interarme, a precizat ca unii combatanti poarta chiar veste antiglont. Ofensiva americana a fost declansata la sfirsitul saptaminii trecute impotriva insurgentilor care se adaposteau in localitatile de frontiera. Pina luni seara, operatiunea s-a soldat cu moartea a 100 de insurgenti si a trei soldati americani. Marti dimineata, Raja Nawaf Farhan al-Mahalawi, guvernatorul provinciei al-Anbar, a fost rapit de indivizi care au cerut incetarea operatiunilor militare. "Avem informatii ca acesti combatanti poarta uniforme, au veste antiglont si credem ca sint mai pregatiti decit combatantii din alte zone ale Irakului", a precizat Conway. Responsabilul american a adaugat ca nu este prima data cind trupele americane intilnesc combatanti in uniforme. "Pentru a fi mai clar voi spune ca nu este vorba de o singura entitate care are aceleasi uniforme. Doar unii combatanti au uniforme", a spus el, adaugind ca insurgentii nu au drepturi in virtutea Conventiei de la Geneva. "Nu avem de-a face cu o armata organizata", a spus Conway. Ieri, cel putin 64 de persoane au fost ucise si alte 120 ranite, intr-o serie de atentate comise la Bagdad si in nordul Irakului, marcind o evidenta escaladare a violentelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.