Internațional

UE ne va trezi la realitate prin scrisori de avertizare

Ziarul de Vrancea
12 mai 2005 686 vizualizări
n Comisia Europeana va trimite scrisori de avertizare privind aderarea la UE

Comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, l-a informat pe premierul Calin Popescu

Tariceanu asupra intentiei Comisiei Europene de a transmite scrisori de avertizare timpurie, prin

care un stat candidat este prevenit din timp asupra domeniilor in care pregatirile de aderare trebuie

intensificate. Scrisorile ar urma sa fie transmise pina la sfirsitul acestei luni. "Aceste scrisori nu reprezinta sanctiuni, ci sint mecanisme specifice procesului de aderare, prin care Comisia Europeana sprijina si previne din timp un stat candidat asupra domeniilor in care este necesara intensificarea pregatirilor de aderare. Procedeul este in interesul Romaniei, deoarece ii permite sa corecteze din timp eventuale probleme, astfel incit raportul de monitorizare al Comisiei Europene, din noiembrie 2005, sa fie pozitiv", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului. Notiunea de scrisori de avertizare timpurie reprezinta traducerea denumirii oficiale a acestor

mecanisme specifice procesului de aderare la UE - "early warning letters". Executivul precizeaza ca aceste mecanisme au fost utilizate si in procesul de integrare a celor zece state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004. Cei doi oficiali s-au intilnit, ieri, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre stadiul pregatirilor Romaniei in procesul de integrare europeana, in special in ceea ce priveste combaterea coruptiei si reforma justitiei. Premierul i-a prezentat comisarului european atit actiunile concrete realizate in ultima perioada si masurile aflate in pregatire in aceste domenii, cit si deciziile adoptate in domeniul concurentei. "Sint hotarit si nu voi precupeti nici un efort ca sa indeplinim toate angajamentele asumate astfel incit sa putem adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007", a spus premierul. Ollie Rehn a apreciat masurile realizate si calitatea comunicarii dintre Guvern si Comisia Europeana privind pregatirea pentru aderare, afirmind ca doreste ca dialogul sa fie mentinut si "intensificat". Comisarul european se afla in Romania cu ocazia summit-ului Procesului de Cooperare in Sud-Estul Europei (SEECP).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.