Internațional

Sotia fostului ministru Aurel Ilie la PNA

Ziarul de Vrancea
11 mai 2005 1444 vizualizări
Procurorii anticoruptie au audiat-o, ieri, timp de aproape trei ore, pe Leontina Ilie - sotia fostului ministru al Mediului Aurel Constantin Ilie - in legatura cu atribuirea a 133 de contracte de constructii hidrologice firmei Apa Proiect, unde este actionar.

Sotia fostului ministru al Mediului s-a prezentat, ieri, in jurul orei 10.30, la Parchetul National Anticoruptie, Leontina Ilie dind detalii despre structura actionariatului si despre modul in care a preluat partile sociale de la Apa Proiect, sustin surse judiciare. Firma Apa Proiect este asociat la Aquaproiect, unde Leontina Ilie este presedinte al Consiliului de Administratie, iar administrator este Liliana Dragan. Leontina Ilie le-ar fi spus anchetatorilor ca a preluat cele 133 de contracte de constructie prin incredintare directa. Totodata, Leontina Ilie a precizat anchetatorilor ca nu are nici o legatura cu firma Apasco SA din Maneciu. In urma cu o zi, a fost audiat managerul Aquaproiect, Liliana Dragan, care a dat detalii procurorilor Sectiei a 2-a din Parchetul National Anticoruptie despre evolutia si structura actionariatului atit a firmei Aquaproiect, cit si a societatii Apaproiect.

Potrivit surselor citate, Dragan ar fi sustinut ca atribuirea lucrarilor prin incredintare directa s-a facut "in urma unor calamitati". La sfirsitul saptaminii trecute, Liliana Dragan - unul dintre reprezentantii firmele nominalizate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor in sesizarea catre Parchetul National Anticoruptie, Aquaproiect - sustinea ca nu au obtinut ilegal contractele pe care le are cu Administratia Nationala "Apele Romane". "Daca se constata ca s-a intimplat ceva ilegal la atribuirea contractelor nu ma leaga pe mine, ii leaga pe cei care le-au dat incorect. Nu ma simt vinovata de nimic. N-am dat spaga, n-am dat nimic pentru nici un contract", declarat managerul Aquaproiect, Liliana Dragan.

Ministerul Mediului a sesizat, in 6 mai, Parchetul National Anticoruptie, solicitind procurorilor sa cerceteze modul in care Administratia Nationala "Apele Romane" a incheiat, in perioada 2000-2004, contractele de proiectare si executie de lucrari hidrologice. Sesizarea remisa procurorilor anticoruptie vizeaza contractele atribuite in perioada 2000 - 2004 de MMGA, prin ANAR, unui numar de patru firme - una de proiectare si alte trei de executie - specializate in lucrari de gospodarire a apelor. In sesizarea MMGA se face referire la Aquaproiect, Apasco SA din Maneciu, Repcon SA din Oradea si SOCOT SA Tirgu Mures, sustin sursele citate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.