Internațional

PSD - circ cu declaratiile de avere

Ziarul de Vrancea
11 mai 2005 679 vizualizări
Deputatii PSD au facut tot ce s-a putut pentru a nu fi prezenti in sala la votarea pe articole. Acest vot priveste doua modificari, una referitoare la conflictul de interese si alta vizind anexa la declaratia demnitarilor

Deputatii au votat, ieri, pe articole, in absenta parlamentarilor PSD, proiectul de lege privind formularele declaratiilor de avere si de interese, in forma propusa de Guvern urmind ca votul final sa aiba loc martea viitoare. Votul pe articole a fost dat in absenta grupului parlamentar al PSD, care a parasit sala invocind ca programul sedintei s-a terminat la ora 12.30. In momentul in care s-a trecut la discutarea pe articole, liderul grupului PSD, Viorel Hrebenciuc, a cerut o pauza de un sfert de ora invocind "neintelegeri" intre deputatii PPRM si cei ai PSD. Dupa pauza, Viorel Hrebenciuc a precizat ca s-a luat hotarirea de a se incepe discutiile si, in cazul in care timpul prevazut de program expira, se va da votul final saptamina viitoare, marti. Dupa ce mai multi deputati PSD au luat cuvintul, membrii coalitiei guvernamentale i-au acuzat pe acestia ca "trag de timp". Deputatul PNL, Titu Gheorghiof a declarat ca Biroul Permanent decisese prelungirea dezbaterilor pina la exercitarea votului final. El a fost contrazis de deputatul PSD, Victor Ponta, care a precizat ca Biroul Permanent nu a decis prelungirea sedintei peste ora 12.30. Deputatii au votat, astfel, pe articole, proiectul de lege in forma propusa de Guvern, in absenta grupului PSD. In sala au ramas totusi deputatii social-democrati Marian Saniuta, Dan Iosif, Mihail Sireteanu si Mihai Apostolache, a caror voturi au fost inregistrate ca abtineri.

PPRM s-a aliat cu PSD

In cadrul dezbaterilor generale, grupurile parlamentare ale PSD si PPRM au anuntat ca vor vota "impotriva" acestui proiect de lege, in timp ce grupurile PNL, PD, UDMR si Partidul Conservator (fost PUR) au precizat ca vor vota "pentru". Totodata, PNL si PD au anuntat ca vor solicita apel nominal in privinta votului la acest proiect de lege. Presedintele sedintei, Adrian Nastase, sustine ca votul pentru acest proiect de lege nu inseamna a vota pentru sau impotriva coruptiei. "Eu cred ca trebuie sa recentram discutia si sa vedem ce anume votam", a precizat Nastase. Acest vot priveste doua modificari, una referitoare la conflictul de interese, unde mai sint adaugate citeva categorii de persoane, si alta vizind anexa la declaratia demnitarilor. "A veni acum si a spune ca aceasta anexa, care a fost pregatita in foarte mare graba si fara sa fie discutata cu seriozitate in Parlament, reprezinta ultimul strigat al luptei impotriva coruptiei mi se pare penibil", a apreciat presedintele Camerei Deputatilor. "Sa venim sa ne prefacem ca intr-un concurs de pionieri cine lupta mai tare impotriva coruptiei luind ca miza acest text imperfect mi se pare jenant pentru Parlamentul Romaniei", a mai adaugat Nastase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.