Internațional

Rusia si UE vor sa construiasca Marea Europa

Ziarul de Vrancea
11 mai 2005 676 vizualizări
La summitul Rusia-UE s-a discutat despre despre simplificarea regimului vizelor intre Rusia si Uniunea Europeana si despre combaterea terorismului.


Rusia si Uniunea Europeana au convenit, ieri, in privinta unui vast program de cooperare, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a salutat construirea unei "Europe Mari", in deschiderea summitului Rusia-UE. Summitul a inceput la Kremlin, in prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a ministrului luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a comisarului european Benita Ferrero-Waldner si a Inaltului Reprezentant UE pentru politica externa, Javier Solana. Cele doua parti au stabilit sa discute despre simplificarea regimului vizelor intre Rusia si Uniunea Europeana, precum si despre reprimirea imigrantilor ilegali, una dintre cele mai dificile probleme aflate pe agenda de lucru a negocierilor. Purtatorul de cuvint al comisarului Ferrero-Waldner a confirmat ca s-a ajuns efectiv la un acord, in schimb purtatorul de cuvint al lui Solana a precizat ca "aproape" s-a ajuns la un acord, raminind in litigiu chestiunile legate de regimul simplificarii vizelor si reprimirea imigrantilor ilegali. Presedintele rus a subliniat ca acordul se refera la "toate domeniile de cooperare dintre Rusia si UE, de la lupta comuna impotriva terorismului si a traficului de droguri pina la stabilirea unor relatii libere intre persoane".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.