Internațional

Phenianul ar putea detine sase arme nucleare

Ziarul de Vrancea
10 mai 2005 615 vizualizări
Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, a estimat, luni, ca regimul nord-coreean ar putea detine cinci sau sase bombe atomice

Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, a estimat, luni, ca regimul nord-coreean ar putea detine cinci sau sase bombe atomice, adaugind ca un eventual test nuclear al Phenianului ar deschide "o cutie a Pandorei". Intrebat daca intr-adevar Coreea de Nord ar putea avea deja sase arme nucleare, ElBaradei a raspuns: "Cred ca va apropiati de estimarile noastre". "Stim ca Phenianul avea plutoniu suficient pentru cinci sau sase arme nucleare. Stim ca avea infrastructura necesara pentru fabricarea acestor arme. De asemenea, stim ca detine sisteme de lansare", a subliniat directorul AIEA. Coreea de Nord nu a testat nici o arma nucleara, dar imaginile recente filmate prin satelit arata ca regimul stalinist ar pregati un asemenea test, a precizat, saptamina trecuta, un responsabil de la Departamentul american al Apararii. ElBaradei s-a declarat "foarte, foarte preocupat" de perspectiva unui test, care ar avea "efecte politice dezastruoase si ar constitui un gest nechibzuit". Coreea de Nord a intrerupt cooperarea cu AIEA in decembrie 2002. De asemenea, Phenianul s-a retras din cadrul Tratatului de Neproliferare Nucleara in 2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.