Internațional

Tariceanu refuza clar planurile lui Basescu

Ziarul de Vrancea
9 mai 2005 619 vizualizări
"As fi acceptat anticipatele, daca nu era calendarul UE"

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, intr-o emisiune a PRO TV, ca ar fi acceptat ideea organizarii alegerilor anticipate doar daca Romania nu ar fi trebuit sa raspunda unor constringeri legate de calendarul european de integrare, sustinind ca si presedintele Traian Basescu are aceeasi opinie. Premierul a explicat, la emisiunea "Pro Vest, ca exista considerente politice - precum necesitatea unei majoritati parlamentare a coalitiei, in special la nivelul Senatului - "care nu ar trebui sa conduca la ideea ca alegerile anticipate nu ar fi utile", dar si alte motive de ordin politic care presupun o serie de probleme, atit in ceea ce priveste procedurile de declansare, cit si de respectare a calendarului si agendei europene a Romaniei. "Daca nu am fi avut aceste constringeri de parcurs si raportul de monitorizare din toamna al Comisiei Europene, nu as fi stat deloc pe ginduri", a spus Tariceanu, referindu-se la organizarea alegerilor anticipate. "Traian Basescu nu este omul care sa se plieze, el are o personalitate, si eu am personalitatea mea, dar exista anumite analize si amindoi avem acealasi punct de vedere", a spus Tariceanu. Intre primul-ministru si seful statului exista o consultare permanenta, in care pozitiile adoptate in probleme de politica interna sau externa sint convenite de comun acord, fara ca intre Cotroceni si Palatul Victoria sa existe o competitie, ca in perioada anterioara, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. El a comentat, in emisiunea "Pro Vest" difuzata duminica de PRO TV, relatia pe care o are cu presedintele Traian Basescu, precizind ca nu are nimic de reprosat sefului statului in perioada consemnata de la preluarea mandatului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.