Internațional

Al-Zarqawi hartuieste Guvernul irakian

Ziarul de Vrancea
9 mai 2005 712 vizualizări
Un inalt functionar irakian a fost ucis. Gruparea iordanianului Abu Mussab al-Zarqawi, liderul retelei teroriste al-Qaida in Irak, a revendicat atentatul. 300 de persoane au fost ucise de la desemnarea noului Guvern irakian.

Un important functionar irakian si soferul acestuia au fost omoriti, ieri, la Bagdad, in timp ce Parlamentul irakian a aprobat numirea a cinci ministri si a unui vicepremier care au completat Cabinetul premierului Ibrahim al-Jaafari. "Zubaa Yassin Khodeir al-Maini, director general in Ministerul Transporturilor, a fost ucis la ora locala 07.10 (06.10 ora Romaniei), la fel ca si soferul sau, de catre persoane inarmate, la Dura", in sudul Bagdadului, a declarat o sursa din serviciile de securitate. Gruparea iordanianului Abu Mussab al-Zarqawi, liderul retelei teroriste al-Qaida in Irak, a revendicat atentatul, intr-un comunicat publicat pe un site Internet islamist. Ieri, armata americana a anuntat ca a ucis sase persoane banuite ca ar face parte din gruparea lui al-Zarqawi si a arestat alte 54, intr-un raid efectuat in apropierea frontierei siriene. Aproape 300 de persoane au fost ucise in atacuri de la 28 aprilie, data la care Parlamentul irakian a acordat votul de incredere Guvernului incomplet format de Jaafari. Jaafari a anuntat, simbata, ca in sfirsit Cabinetul sau este complet, la mai mult de trei luni dupa alegerile generale de la 30 ianuarie. In acelasi timp, reteaua al-Qaida in Irak a chemat din nou musulmanii la razbunare, dupa ce un puscas marin american, care a fost filmat in noiembrie 2004 in timp ce executa un irakian neinarmat si intins pe jos intr-o moschee din Fallujah, a fost exonerat de toate acuzatiile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.