Internațional

Printul Harry va lustrui ghete timp de 44 de saptamini

Ziarul de Vrancea
9 mai 2005 675 vizualizări
Printul Harry isi incepe studiile la Academia Militara Sandhurst

Printul Harry, in virsta de 20 de ani, a ajuns ieri la Academia Militara Sandhurst, unde se formeaza elita ofiterilor din infanteria britanica. Harry, al treilea in ordinea succesiunii la coroana britanica, a sosit ieri dupa-amiaza la Sandhurst, aflata la Camberley, la sud de Londra. Printul va merge la Sandhurst insotit de tatal sau, printul Charles, si va ramine acolo timp de 44 de saptamini. Sergentul major Vince Gaunt, unul dintre ofiterii insarcinati cu formarea celor 270 de recruti care si-a inceput ieri studiile la Sandhurst, a precizat ca printul nu va beneficia de tratament diferit fata de colegii sai. El va fi numit de catre superiori "Mr Wales" sau "cadet Wales", a precizat acesta. Potrivit regulamentului scolii, Harry isi va aduce de acasa lucrurile de care are nevoie pentru lustruirea ghetelor si calcarea uniformei. In timpul primelor cinci saptamini petrecute la Academie, el nu va avea voie sa paraseasca scoala. Initial, Harry trebuia sa-si inceapa formarea la Sandhurst in ianuarie, dar a fost nevoit sa amine din cauza unei rani la genunchi care nu s-a vindecat la timp. De la absolvirea colegiului Eton, in iunie 2003, Harry a avut o vacanta de doi ani, mai intii la un ranch australian, apoi in Africa, in Lesotho, in Argentina, in Botswana si Africa de Sud. Inainte de Harry, mai multi membri ai familiei regale britanice s-au inrolat in armata, dar fiul cel mic al lui Charles este primul dupa mai mult timp, care a ales infanteria. Tatal sau a optat pentru marina, dar a urmat un curs de pregatire si la Royal Air Force. Bunicul sau, ducele de Edinburgh, s-a inrolat tot in marina, in timp ce unchiul sau, printul Andrew, a servit ca pilot de elicopter in timpul razboiului din Malvine. Celalalt unchi al lui Harry, printul Edward, a vrut sa intre in unitatea de elita Royal Marines, dar a fost respins.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.