Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:Melania Trump ''a dat like'' pe Twitter unui mesaj împotriva soţului ei

Ziarul de Vrancea
3 mai 2017 731 vizualizări
Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a făcut senzaţie pe Twitter dând ''like'' tweet-ului unui utilizator care făcea haz de dificultăţile relaţiei sale cu Donald Trump

Marţi seara, Melania Trump ''a dat like'' tweetului scriitorului Andy Ostroy şi GIF-ului viral ce arată schimbarea radicală a expresiei sale la ceremonia de inaugurare. În tweet-ul său anti-Trump, Ostroy a glumit: '''Se pare că singurul zid pe care Donald Trump l-a construit este cel dintre el şi Melania Trump''. O purtătoare de cuvânt a Casei Albe pentru doamna Trump nu a răspuns imediat cererii revistei People de a comenta. Deşi Prima Doamnă a eliminat ''like-ul'' său, pe internet zvonurile privind dificultăţile de cuplu au devenit tot mai insistente.
Capturi în care se vede ''like-ul'' Melaniei Trump, care nu a folosit contul oficial al Primei Doamne, @FLOTUS, ci pe cel pe care ea l-a creat în 2010, @MELANIATRUMP, au fost difuzate de revista People. Singurul tweet la care Melania a mai dat ''like'' de la crearea contului datează din 2012, când fostului model i-a plăcut propriul său mesaj, ''Hello Twitter?!''.
 Este foarte posibil să fie vorba de un accident sau de o piratare, scrie People. Totuşi, acest eveniment intervine în momentul în care o anchetă dezvăluie disfuncţionalităţi grave în relaţia cuplului prezidenţial american, între ''umilinţă şi minciuni'', comentează voici.fr.

O agentă FBI s-a căsătorit cu teroristul pe care trebuia să-l investigheze

O agentă a FBI, care a primit din partea acestei agenţii misiunea să investigheze un terorist al grupării Statul Islamic (SI), s-a căsătorit cu el şi l-a avertizat că se află în atenţia serviciilor secrete, informează postul CNN.
Povestea agentei Daniela Greene s-a petrecut în anul 2014, dar a fost până acum ţinută sub tăcere. Ea a primit sarcina să intre în contact cu un terorist care nu era unul oarecare. Este vorba despre Denis Cuspert, un rapper german radicalizat de gruparea jihadistă Statul Islamic. El a ajuns în atenţia serviciilor de informaţii pentru activitatea sa de recrutare a unor adepţi ai acestei grupări. În Germania era cunoscut sub numele de rapper de Deso Dogg, iar în Siria sub cel de Abu Talha al-Almani. L-a elogiat pe Osama ben Laden într-un cântec, l-a ameninţat pe preşedintele Barack Obama printr-un gest prin care sugera că-i taie gâtul şi a apărut în înregistrări video de propagandă ale SI, inclusiv într-unul în care ţinea în mână capul unui om care fusese decapitat.
Agenta FBI Daniela Greene, angajată în acest serviciu ca traducătoare, a plecat în Siria în anul 2014 minţindu-şi superiorii de la Washington cu privire la destinaţia sa. Mai mult decât atât, ea l-a avertizat pe teroristul cu care se căsătorise că este monitorizat. Dar la câteva săptămâni după ce s-a căsătorit, ea a început să conştientizeze ce greşeală a făcut. Atunci a decis să revină în SUA, unde însă a fost imediat arestată. A acceptat să coopereze cu autorităţile şi a fost condamnată la doi ani de închisoare, fiind eliberată în vara anului trecut.
Dezvăluirea acestui caz este stânjenitoare pentru FBI, o instituţie ce are ca sarcină combaterea terorismului. Există şi semne de întrebare cu privire la tratamentul relativ blând de care agenta a beneficiat, sentinţa primită fiind mai mică decât cele date de obicei în cazul celor acuzaţi de tentativă de a se alătura combatanţilor jihadişti în Siria. Judecătorul şi-a motivat însă verdictul prin faptul că acuzata a cooperat în ancheta ale cărei detalii rămân însă necunoscute.

Eurostat: Peste 2,5 milioane de români sunt rezidenţi în alte state din UE

Peste 2,5 milioane de români sunt rezidenţi legali în alte state din Uniunea Europeană, arată calculele News.ro pe baza ultimelor date înregistrate de biroul statistic european Eurostat, valabile pentru 1 ianuarie 2015. În Italia, Spania şi Ungaria, cetăţenii români se află pe locul întâi în clasamentul imigranţilor după cetăţenie, în timp ce în alte şase state membre ale UE, românii se numără printre cele mai numeroase cinci comunităţi străine. Cei mai numeroşi români se află în Italia, unde erau înregistraţi, la începutul anului 2015, 1,132 milioane de cetăţeni români, reprezentând 22,6% din numărul total al străinilor din peninsulă. În Spania erau înregistraţi, la aceeaşi dată, 708.400 de români, adică 15,9% din totalul străinilor, iar în Ungaria - 28.600 de cetăţeni români, ce reprezintă 19,7% din totalul străinilor. Alte state din UE cu comunităţi importante de cetăţeni români sunt Germania, cu 345.800 de persoane cu cetăţenie română înregistrate la 1 ianuarie 2015, al patrulea contingent de străini, Marea Britanie (178.300 cetăţeni români, locul 5), Austria (71.300, locul 5), Portugalia (31.500, locul 4), Danemarca (18.800, locul 4) şi Slovacia (5.300, locul 3).
După România, Polonia este următoarea ţară europeană cu cei mai mulţi cetăţeni care locuiesc în alte state membre, cu circa 1,9 milioane persoane înregistrate la începutul anului 2015.
Eurostat a înregistrat şi statistici privind locul naşterii cetăţenilor străini rezidenţi, în cazul românilor existând uneori diferenţe semnificative, mai ales ca urmare a numărului mare de cetăţeni din Republica Moldova care au primit cetăţenie română - şi sunt automat înregistraţi ca români în alte state din UE -, dar şi a numărului semnificativ de persoane născute în România care s-au stabilit în Ungaria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.