Internațional

Flynn cere imunitate pentru dezvăluiri privind implicarea Rusiei în alegeri

Ziarul de Vrancea
2 mar 2017 423 vizualizări
Fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, Michael Flynn, a cerut imunitate pentru a depune mărturie în audierile din Congres privind interferenţa rusă în alegeri. Avocatul său a spus că fostul oficial “are o poveste de spus”, dar trebuie să se apere de “urmărirea nedreaptă în justiţie”.

“Generalul Flynn are, cu siguranţă, o poveste de spus şi ar vrea foarte mult să o spună, dacă vor permite circumstanţele”, a declarat avocatul său, Robert Kelner. Flynn a refuzat să comenteze discuţiile sale cu diferite comisii ale Congresului privind acuzaţiile că Moscova a încercat să îl ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale. Potrivit avocatului, presa este plină de “acuzaţii nefondate, ipoteze scandaloase de trădare şi aluzii răutăcioase”. “Nicio persoană rezonabilă, care are parte de sfatul unui avocat, nu s-ar supune audierii într-un mediu atât de politizat (…), fără asigurări împotriva unei puneri sub acuzare nedrepte”, a subliniat Kelner.
Flynn şi-a dat demisia de la Casa Albă după ce a minţit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. Comisiile de informaţii ale ambelor camere ale Congresului american anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile din SUA, inclusiv posibile legături între oficiali ruşi şi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. şi FBI face propria sa investigaţie în dosar.

Protestele de la Moscova: Putin apără intervenţia în forţă a poliţiei

Contestat pentru prima dată în ultimii ani în stradă duminica trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a justificat, joi, arestarea sutelor de manifestanţi şi l-a criticat pe liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi. În opinia sa, corupţia este o problemă prea serioasă pentru a fi utilizată în scopuri politice, iar soarta cetăţenilor care au participat la acele demonstraţii neautorizate ar trebui să fie stabilită "în conformitate cu legislaţia rusă".
"Nu este corect ca orice forţe politice să poată utiliza acest instrument (demonstraţiile) nu pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară, ci pentru a satisface interesele lor egoiste şi de autopublicitate, mai ales în perspectiva campaniilor electorale în interiorul ţării", a denunţat liderul rus în cadrul unui forum economic organizat la Arhanghelsk. El a constatat, în treacăt, că problema corupţiei a devenit mai puţin acută. În 2016, potrivit unui clasament Transparency International, Rusia s-a situat pe locul 119 în clasamentul mondial al percepţiei corupţiei (din 176 de ţări), faţă de 131 în 2015 (din 168 de ţări). "Orice persoană care depăşeşte cadrul legii în procesul politic trebuie să fie pedepsită în conformitate cu legea”, a adăugat preşedintele rus, în timp ce mai mult de o mie de manifestanţi — inclusiv minori — au fost arestaţi. Cei mai mulţi riscă o amendă între 20.000 şi 40.000 de ruble ( 330 şi respectiv 660 de euro). La rândul sau, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la cincisprezece zile de arest.
Apelurile Occidentului în favoarea eliberării opozanţilor au pur şi simplu scopul "de a exercita presiuni politice asupra vieţii politice interne a ţării noastre”, a criticat Vladimir Putin. "Ştim foarte bine" la ceea ce conduc manifestaţiile, a conchis liderul de la Kremlin, menţionând în acest sens "primăvara arabă" şi "lovituri de stat', precum cea din Ucraina.

Fondatorul Oculus a plecat de la Facebook

Fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a plecat de la divizia de realitate virtuală a Facebook, după ce operatorul reţelei de socializare a început să se distanţeze de el în urma informaţiilor că a finanţat un grup care crea pe Internet mesaje ostile lui Hillary Clinton, înaintea alegerilor prezidenţiale.
Facebook a cumpărat Oculus în 2014, pentru circa 2 miliarde de dolari. Luckey, în vârstă de 24 de ani, era imaginea companiei de realitate virtuală, apărând pe coperţile revistelor şi în topurile antreprenorilor tineri de succes, misiunea sa fiind să convingă dezvoltatorii să construiască aplicaţii pentru Oculus.
Luckey şi-a cerut scuze pe 23 septembrie, printr-o postare la Facebook, pentru felul în care acţiunile sale ar fi putut avea un efect negativ asupra celor legaţi de Oculus şi nu a participat la conferinţa Oculus Connect, pemtru a evita să fie un factor de distragere a atenţiei. În ianuarie, Luckey a depus mărturie într-un proces intentat împotriva Facebook, în care Oculus este acuzată că a furat codul pentru produsul său original de la compania ZeniMax Media. Această compania acuză că Oculus a modificat povestea originii sale, dând tot meritul pentru invenţie lui Luckey.

Un lider budist renunţă la viaţa monahală pentru a se căsători

Unul dintre principalii lideri ai budismului din Tibet, contestat de o parte a adepţilor săi, a renunţat dintr-o dată la viaţa monahală pentru a se căsători cu o prietenă din copilărie, în India, au anunţat reprezentanţii acestui lama tibetan. Thaye Dorje, în vârstă de 33 de ani, a fost desemnat încă din copilărie o reîncarnare a lui Karmapa Lama, liderul uneia dintre cele patru ramuri ale budismului tibetan. Însă acel titlu este contestat de multă vreme de o parte a adepţilor acestei şcoli care au ales să recunoască în acea calitate un alt călugăr, Urgyen Trinley, sprijinit de Dalai Lama, liderul principalei ramuri a budismului din Tibet. Joi, serviciul de presă al lui Thaye Dorje a anunţat că acesta a renunţat la viaţa monahală, după ce s-a căsătorit pe 25 martie, în cadrul unei ceremonii private ce a avut loc în New Delhi cu Rinchen Yangzom, în vârstă de 36 de ani, născută în Bhutan.
”Am un sentiment puternic, în centrul inimii mele, că decizia mea de a mă căsători va avea un impact pozitiv (...) pentru fiecare dintre noi”, a declarat tânărul mire. Reprezentanţii lui au spus că Thaye Dorje va continua să îndeplinească rolul de Karmapa, în special continuând să predea şi să ofere rugăciuni în lumea întreagă.
Tradiţia tibetană impune ca preoţii să desemneze un băiat care a manifestat semne de asemănare cu unul dintre liderii lor decedaţi, băiatul ales fiind considerat o reîncarnare a acelui lider.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.