Internațional

Jocurile video contribuie la tratarea depresiei

Ziarul de Vrancea
28 mar 2017 679 vizualizări
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Davis din California a studiat efectul jocurilor pentru antrenarea gândirii asupra persoanelor care suferă de depresie şi a demonstrat că ele pot ameliora simptomele bolii.

De asemenea, s-a observat că, atunci când participanţilor la cercetare li se amintea prin diverse mesaje să joace jocuri, erau mai înclinaţi să facă acest lucru mai des şi să crească timpul dedicat acestei activităţi, ceea ce îi poate ajuta să aibă şi mai multe beneficii de pe urma acestui tratament.

În cadrul studiului au fost testate şase jocuri video, de câte trei minute fiecare, pe 160 de studenţi cu vârsta medie de 21 de ani. Cercetarea a demonstrat că în majoritatea situaţiilor jocurile i-au ajutat pe subiecţi să simtă că pot ţine sub control depresia.

Atunci când depresia era prezentată ca fiind cauzată intern, participanţii au declarat că au simţit că ar putea face ceva pentru a-şi controla starea, fapt ce susţine studiile potrivit cărora jocurile pentru antrenarea minţii pot declanşa schimbări la nivel cognitiv. Când depresia era prezentată ca având cauze externe, utilizatorii şi-au dedicat mai mult timp jocurilor video, însă cercetătorii susţin că acest lucru s-a petrecut datorită implicării de moment şi nu a avut rezultate pe termen lung. "Prin intermediul utilizării mesajelor persuasive de aducere aminte... jocurile video pentru sănătatea mentală pot fi percepute şi utilizate ca opţiune de tratament mai viabilă şi mai puţin solicitantă", au declarat cercetătorii prin intermediul unui comunicat. Studii anterioare au demonstrat că metodele de tratament bazate pe jocuri video pot avea un efect în tratarea depresiei, inclusiv în creşterea nivelului de fericire şi diminuarea depresiei în rândul persoanelor în vârstă, însă oamenii de ştiinţă care au realizat cercetarea recentă au precizat că analizele anterioare nu au calculat reducerea simptomelor participanţilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.