Internațional

Justin Trudeau a scos-o pe Ivanka Trump în oraş

Ziarul de Vrancea
16 mar 2017 578 vizualizări
Premierul canadian a invitat-o pe fiica preşedintelui american la o piesă de teatru care celebrează generozitatea faţă de imigranţi

Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, a cărui atitudine primitoare faţă de refugiaţi contrastează puternic cu poziţia dură adoptată de administraţia Trump în această chestiune, a asistat însoţit de Ivanka Trump, miercuri seară, la un spectacol pe Broadway, care celebrează generozitatea faţă de străinii aflaţi în situaţii dificile. Prezenţa surprinzătoare a celor doi politicieni, care au asistat la musicalul ”Come From Away”, a fost bogată în semnificaţii, deoarece Justin Trudeau încearcă să menţină relaţia apropiată pe care ţara lui o are cu Statele Unite, în ciuda unor diferenţe de opinii substanţiale în ceea ce priveşte politicile publice. Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump şi consilier important al acestuia, a stat în sala de spectacole pe rândul F, între Justin Trudeau şi Nikki R. Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU. Premierul canadian a lăudat intriga show-ului, a cărui acţiune vorbeşte despre un mic oraş din Newfoundland (insulă canadiană din largul coastei de est nord-americane, n.r.), care a primit şi hrănit câteva mii de pasageri ai unor companii aeriene din lumea întreagă ale căror aeronave au fost redirecţionate atunci când spaţiul aerian al Statelor Unite a fost închis în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. ”Lumea are posibilitatea de a vedea ce înseamnă să ne sprijinim între noi şi să ne ajutăm între noi în perioade întunecate”, a spus Justin Trudeau.
Laudele aduse de Justin Trudeau unui spectacol care vorbeşte despre momentul în care Canada şi-a deschis graniţele şi casele în faţa străinilor aflaţi în situaţii dificile au fost rostite într-o perioadă controversată din istoria relaţiilor pe care ţara lui le întreţine cu vecinul ei de la sud, reticient faţă de imigranţi.
Spectacolul ”Come From Away” a fost scris de soţii canadieni Irene Sankoff şi David Hein şi pune în scenă o poveste tipic canadiană. Show-ul descrie, de asemenea, ruşinea profundă resimţită de pasagerii musulmani care erau scoşi în faţă, pe aeroport, pentru verificări amănunţite; aplaudă primirea excelentă făcută unui cuplu gay în Newfoundland; şi conţine un pasager de culoare care se temea că va fi confundat cu un hoţ şi împuşcat - toate aceste chestiuni au o rezonanţă profundă în era Trump, iar criticii noii administraţii de la Washington s-au declarat sceptici în privinţa faptului că preşedintele american înţelege cu adevărat aceste îngrijorări.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.