Internațional

CIA foloseşte jocuri de societate în formarea angajaţilor

Ziarul de Vrancea
14 mar 2017 669 vizualizări
Jocurile de cărţi Dungeons and Dragons şi Pokémon, dar şi alte jocuri de rol, înseamnă mai mult decât simplă distracţie, ele reprezintă o sursă de inspiraţie pentru CIA, scrie CNN Money. David Clopper, un analist în domeniul colectării de informaţii cu 16 ani de experienţă la CIA, creează jocuri pentru Agenţia Centrală americană de Informaţii.

De la jocuri de cărţi, la jocuri de societate, Clopper creează jocuri folosite în formarea angajaţilor agenţiei, inclusiv a ofiţerilor de informaţii şi analiştilor politici în vederea interacţiunii cu lumea reală. ”Jocul face parte din condiţia umană. De ce să nu profităm de acest lucru şi să-l integrăm în modul în care învăţăm?”, spune Clopper. În "Collection", primul său joc pe care l-a creat pentru CIA, echipe de analişti lucrează împreună pentru a rezolva crize internaţionale contracronometru. Al doilea titlu, "Collection Deck", este un joc de cărţi similar Pokémon, în care fiecare carte reprezintă fie o strategie de colectare de informaţii, fie provocări în birocraţie. De exemplu, un jucător pune jos o carte pentru a colecta informaţii secrete prin fotografi satelitare, însă un oponent îl poate bloca folosind o carte ”defecţiuni la staţia de pe teren”. Jocul are scopul să simuleze situaţii cu care analiştii se pot confrunta în activitatea reală.
Volko Ruhnke, un alt formator CIA şi designer independent de jocuri, a creat un joc comercial de societate care simulează conflictul din Afganistan şi care-i trece pe jucători prin probleme militare, politice şi economice din regiune. Acesta le oferă jucătorilor ”o perspectivă mult mai dinamică în înţelegerea problemelor Afganistanului modern”, a spus el. Jocurile vechi sunt, pentru moment, principala sursă de inspiraţie în programe populare de formare. Însă analiştii se aşteaptă să folosească în curând jocuri în realitatea virtuală (VR), în cadrul unor programe de formare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.