Internațional

Churchill credea în posibilitatea existenţei vieţii extraterestre

Ziarul de Vrancea
16 feb 2017 794 vizualizări
Un eseu descoperit recent dezvăluie faptul că Winston Churchill a fost un veritabil vizionar în domeniul ştiinţelor spaţiale, întrucât conţine dovada că fostul lider politic britanic credea în posibilitatea existenţei unor forme de viaţă pe planete care orbitează în jurul altor stele decât Soarele.

Acel eseu de 11 pagini a fost redactat de Winston Churchill cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial în 1939 şi, apoi, a fost revizuit în anii 1950, cu peste patru decenii înainte ca astronomii să descopere prima exoplanetă (planetă aflată în afara Sistemului Solar, n.r.) în anii 1990. Chestiunile abordate de Churchill în acel text domină în prezent dezbaterile referitoare la viaţa extraterestră şi dovedesc astfel că fostul prim-ministru britanic ”gândea ca un om de ştiinţă”, potrivit unei analize a lucrării sale, publicată miercuri în revista Nature.
Căutarea vieţii pe alte planete a căpătat o amploare uriaşă în ultimii 20 de ani, pe măsură ce observaţiile astronomilor au sugerat că doar galaxia noastră, Calea Lactee, ar putea să conţină peste 1 miliard de planete care se aseamănă cu Terra şi care ar putea fi locuibile.
Winston Churchill gândea în linii mari acelaşi lucru în urmă cu aproape 80 de ani. ”Cu sute de mii de nebuloase în jurul nostru, fiecare conţinând mii de milioane de stele, şansele sunt uriaşe să existe un număr imens de stele care să aibă în jurul lor planete cu condiţii de mediu care să nu facă viaţa imposibilă”, scris Churchill în acel eseu. Fostul premier britanic a evidenţiat, de asemenea, importanţa pe care o are apa în stare lichidă, spunând că o planetă locuibilă ar trebui să aibă o temperatură cuprinsă ”între câteva grade în jurul îngheţului şi punctul de fierbere al apei”.
Eseul lui Churchill a fost cel mai probabil scris pentru un ziar ca un articol pentru a populariza ştiinţele, însă nu a fost tipărit niciodată. Celebrul politician britanic publicase deja articole ştiinţifice similare în ziare şi reviste, inclusiv unul despre fuziunea nucleară în 1931.
Winston Churchill a fost primul premier din Marea Britanie care a angajat un consilier pe teme ştiinţifice.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.