Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATONALE:Kremlin: Turcia a furnizat coordonatele atacului în care Rusia a ucis trei militari turci

Ziarul de Vrancea
10 feb 2017 645 vizualizări
Atacul aerian rus în care au fost ucişi trei militari turci în Siria a avut la bază coordonate furnizate Rusiei de către comandanţi militari turci, a anunţat vineri Kremlinul

”Din nefericire, forţele noastre, care au efectuat atacuri aeriene asupra teroriştilor, au fost ghidate de coordonate care le-au fost transmise de către partenerii noştri turci, iar militarii turci nu ar fi trebuit să se afle la acele coordonate”, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă telefonică de presă. El a adăugat că, astfel, este vorba despre un atac ”neintenţionat”. ”A fost o lipsă de coordonare în furnizarea coordonatelor, aşa aş formula eu”, a spus Peskov.

Forţele armate turce au anunţat joi că forţele aeriene ruse au ucis accidental trei militari turci, în timpul unei operaţiuni împotriva Statului Islamic în Siria, care relevă riscul unor incidente între numeroşii actori externi implicaţi în războiul complex din această ţară.

Peste 400 de balene în sudul Noii Zeelande. Doar 100 au fost salvate

Peste 400 de balene pilot au eşuat, miercuri, pe plaja Farewell Spit din South Island, Noua Zeelandă, dintre acestea voluntarii reuşind să salveze doar 100 de cetacee. Sute de localnici şi specialişti au încercat să salveze balenele supravieţuitoare şi au format un lanţ uman pentru a împiedica cetaceele să eşueze din nou. Oamenii de ştiinţă nu au stabilit încă ce a cauzat eşuarea. Acest fenomen are loc atunci când balenele sunt bătrâne şi bolnave, rănite sau când se rătăcesc. Uneori, când una dintre balene eşuează, ea transmite semnale că suferă prin care atrage şi alte cetacee. 

Andrew Lamason, managerul Departmentului pentru Operaţiuni de Conservare (DOC), a spus că acţiunea a fost cea mai mare înregistrată în Noua Zeelandă, după ce un număr de 416 de balene pilot au eşuat. 

Pe coastele Noii Zeelande eşuează cele mai multe cetacee din lume: 300 de delfini şi balene sfârşesc pe plaje în fiecare an, potrivit Project Jonah. Multe dintre aceste incidente au loc pe Farewell Spit. Experţii spun că apele de mică adâncime le induc în eroare pe balene şi nu le permit să înoate.  Danny Glover, unul dintre salvatorii aflaţi la faţa locului, a declarat pentru BBC, că locul respectiv este considerat ca o ”capcană pentru balene”, întrucât în timpul refluxului apa se retrage aproximativ 5 km, însă în adâncime scade doar cu 3 metri adâncime.  În februarie 2015, aproximativ 200 de balene au eşuat în acelaşi loc, dintre care jumătate au murit.

Renunţarea la masa de seară, o soluţie pentru arderea grăsimilor

Cei care-şi doresc să ardă mai multe grăsimi ar putea să obţină rezultatele dorite renunţând la masă de seară, indică un nou studiu publicat joi de Live Science, care însă nu a constatat o diferenţă de greutate între grupurile folosite pentru a dezvolta teoria. Un studiu a stabilit că participanţii care şi-au consumat toate caloriile într-un interval de şase ore, între 08.00 dimineaţa şi 14.00, au ars cu 6% mai multă grăsime şi au avut niveluri ale foamei mai stabile decât atunci când au consumat aceeaşi cantitate de calorii într-un interval de 12 ore, între 08.00 şi 20.00. "Într-un fel are sens", a declarat Courtney Peterson, principalul autor al studiului şi profesor asistent în departamentul de ştiinţe ale nutriţiei din cadrul Universităţii Alabama din Birmingham. "Capacitatea corpului de a arde grăsime înregistrează un vârf după 12 până la 14 ore de post", a adăugat ea.

Până la 12 ore după începutul unei perioade de postire, corpul arde încă glicogen, o moleculă care stochează glucoza. După 12 ore, corpul începe să ardă depozitele de grăsime, potrivit lui Peterson.

Totuşi, Peterson a avertizat că arderea a 6% mai multă grăsime corporală nu a corespuns criteriilor cercetătorilor pentru atestarea unei diferenţe semnificative între cele două grupuri studiate.

Dodon l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Chişinău că nu va denunţa Acordul de Asociere cu UE

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, informează vineri Radio Chişinău. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, cei doi au discutat despre vizitele pe care preşedintele moldovean le-a efectuat recent la Moscova şi Bruxelles, prilej cu care Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenţionează să iniţieze procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE. În timpul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon declara că nu exclude posibilitatea ca după alegerile din 2018 poziţia majorităţii parlamentare, adică a Partidului Socialiştilor, să fie una de denunţare a Acordului de Asociere cu UE, iar el, ca şef al statului, o va susţine.

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.