Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: CIA a publicat documente desecretizate, inclusiv informaţii despre OZN-uri

Ziarul de Vrancea
18 ian 2017 803 vizualizări
Un raport din 1973 arată că un medium şi-a demonstrat abilitatea de percepţie paranormală ”într-o manieră convingătoare şi lipsită de ambiguitate”

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a publicat online ieri după-amiază aproximativ 13 milioane de documente desecretizate. Este pentru prima dată când agenţia americană publică online asemenea documente, după lansarea unui proces în acest sens de către un ONG. Printre documente se numără inclusiv rapoarte ale unor experimente psihice sau extrasenzoriale, precum şi date despre observarea unor OZN-uri. Întreaga arhivă este formată din aproximativ 800.000 de fişiere, care conţin împreună 13 milioane de pagini. De asemenea, printre aceste documente se numără rapoarte întocmite de Henry Kissinger, care a servit ca secretar de stat sub doi preşedinţi americani, Richard Nixon şi Gerald Ford.
Alte sute de mii de pagini sunt dedicate unor analize ale serviciilor de informaţii, precum şi mai multor cercetări ştiinţifice de importanţă pentru CIA.
Printre documentele neobişnuite publicate online se numără rapoarte ale aşa-numitelor proiecte Stargate. Aceste proiecte s-au desfăşurat în perioada 1970-1995 şi au explorat potenţiale fenomene psihice şi experienţe extrasenzoriale cu aplicaţii militare şi civile. Se pare că americanii au executat un experiment inclusiv asupra mediumului Udi Geller în 1973.  Rapoartele experimentului arată cum mediumul a reuşit să reproducă parţial anumite imagini, care erau desenate într-o cameră separată, uneori cu o acurateţe ridicată. Agenţii au notat că mediumul şi-a demonstrat abilitatea de percepţie paranormală ”într-o manieră convingătoare şi lipsită de ambiguitate”. De asemenea, există o colecţie de rapoarte despre farfurii zburătoare şi chiar o reţetă pentru cerneală invizibilă. Deşi multe din aceste documente erau publice încă de la mijlocul anilor '90, oamenii întâmpinau obstacole atunci când doreau să le consulte. Aceste 13 milioane de documente puteau să fie consultate doar pe patru calculatoare, situate în spatele Arhivelor Naţionale din Maryland. De asemenea, oamenii puteau să intre în respectiva clădire doar între orele 9.00 şi 16.30.


Popularitatea lui Obama, la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani

Popularitatea preşedintelui american Barack Obama a ajuns la 60%, potrivit unui sondaj ABC News/Washington Post publicat ieri. Nivelul este cel mai ridicat din iunie 2009. Şaizeci la sută dintre americani aprobă performanţa lui Obama cu preşedinte, iar 61% sunt mulţumiţi de modul în care a administrat economia. De asemenea, 51% dintre cei intervievaţi cred că Obama va intra în istorie ca un preşedinte peste medie, iar 26% spun că va rămâne în memorie ca un şef de stat „extraordinar”.
Rata de aprobare a lui Obama în privinţa modului în care a contracarat terorismul este de 53%, cel mai bun rezultat al său din ultimii cinci ani.
La polul opus, numai 40% dintre persoanele intervievate sunt de acord cu modul în care Trump a administrat perioada de tranziţie, aproximativ jumătate din rezultatul obţinut de regulă preşedinţii-aleşi cu câteva zile înainte de învestirea în funcţie. De asemenea, 40% îl văd pe republican într-o lumină favorabilă – cel mai slab rezultat pentru un preşedinte-ales după 1977.

Armata irakiană recucereşte partea de est a Mosulului de la Statul Islamic

Armata irakiană a anunţat ieri că a recuerit toată partea de est a Mosulului de la gruparea jihadistă Statul Islamic. Comandantul forţelor de elită antiterosite (CTS) Talib Shaghati a declarat într-o conferinţă de presă, la Bartalla, la est de Mosul, că armata a preluat controlul malului de est al Tigrului, care traversează oraşul. Forţele guvernamentale au avansat rapid în estul Mosului, după ce au lansat ultima ofensivă, luna trecută.
Luptători jihadişti se ascund în cartiere din nord-estul oraşului, unde armata întâmpină ”buzunare” de rezistenţă. Ofensiva în vederea recuceririi Mosulului a fost lansată în octombrie, la mai bine de doi ani după ce jihadiştii au invadat oraşul, înainte să preia controlul asupra unor vaste porţiuni din nordul şi vestul ţării.
Operaţiunea a început lent, din cauza rezistenţei şi contraatacurilor Statului Islamic. Membri ai forţelor de securitate irakiene, luptători kurzi (peshmerga), membri ai unor triburi arabe sunnite şi ai unor miliţii şiite, ajutaţi de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite şi de consilieri militari, participă la aceste lupte.
Armata irakiană a lansat vineri o operaţiune în vederea recuceririi complexului în care funcţionează Universitatea din Mosul, folosit ca bază de către jihadişti şi în care aceştia produceau armament chimic, potrivit unor oficiali irakieni. Peste 100.000 de oameni şi-au abandonat locuinţele în Mosul şi în zona oraşului.
ONU a avertizat că acest bilanţ urmează să crească pe măsură ce forţe proguverbamentale înaintează către nordul oraşului.

Autorul atacului de la clubul Reina a vizat iniţial Piaţa Taksim

Uzbecul care a ucis 39 de oameni în atacul armat de la clubul Reina, din Istanbul, în noaptea de Revelion, a spus poliţiei că şi-a schimbat ţinta în ultimul moment, pentru a evita măsurile de securitate stricte, relatează Hurriyet. Abdulgadîr Maşaripov a primit iniţial ordin să atace zona din jurul pieţei Taksim, din centrul Istanbulului. El a declarat că ordinele au venit de la Rakka, un fief al organizaţiei teroriste Statul Islamic. “Am ajuns în (piaţa – n.r.) Taksim de Revelion, dar măsurile de securitate erau stricte. Nu putea fi comis atacul”, a spus el în declaraţia de la Poliţie. „Am primit instrucţiuni să caut o altă ţintă în zonă. Am inspectat coasta în jurul orei 22, dintr-un taxi”, a adăugat el, referindu-se la malul Strâmtorii Bosfor, unde se află clubul Reina. „Reina părea potrivit pentru atac. Nu păreau să fie prea multe măsuri de securitate”, a adăugat el. Hurriyet nu a precizat de unde a obţinut declaraţia teroristului.
Maşaripov a fost prins de poliţie într-un raid lansat în noaptea de luni spre marţi, la Esenyurt, o suburbie din vestul Istanbulului, după ce a fost căutat timp de două săptămâni. Alături de el au fost arestaţi un irakian şi trei femei din Africa, dintre care una egipteană, au anunţat autorităţile.
De Revelion, Maşaripov, născut în 1993, care vorbeşte patru limbi străine, a deschis focul în clubul exclusivist Reina, din Istanbul.  Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.
Istanbulul a impus măsuri suplimentare de securitate în noaptea dintre ani, desfăşurând 25.000 de ofiţeri care să asigure ordinea.


Trump şi-ar fi scris singur proiectul pentru discursul pe care îl va rosti la învestire

Preşedintele american ales Trump a scris singur proiectul pentru discursul său de învestitură, au declarat doi oficiali din echipa de tranziţie a lui Trump, citat de CNN. Luna trecută, Trump le-a spus invitaţilor de la complexul său hotelier din Florida, Mar-a-Lago, că intenţionează să îşi scrie singur discursul. Decizia vine în condiţiile în care, până acum, Trump fie a vorbit liber, fie s-a bazat pe texte scrise de consilierul său Stephen Miller.
Nu este clar, deocamdată, în ce măsură i-a prelucrat Miller textul discursului pentru învestitură. Trump va rosti alocuţiunea vineri, după ce va depune jurământul pentru a deveni al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ce kkt de stire, acum 2653 zile, 11 ore, 48 minute, 41 secunde
o stire de raaaaahan! 4 calculatoare in spate la A.N. din Maryland... pe pajistea pe care se hranesc bio curcanii sacrificati de Thanksgiving Day! Ciorditori de lebede, pe ei! Pe cine intereseaza citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.