Internațional

Le Pen a fost la Trump Tower, dar nu a fost primită de viitorul preşedinte al SUA

Ziarul de Vrancea
13 ian 2017 526 vizualizări
Marine Le Pen a fost la Trump Tower joi, la New York, însă nu s-a întâlnit cu viitorul preşedinte american şi nici cu echipa lui, a declarat un purtător de cuvânt al miliardarului.

 ”Nicio întâlnire cu nimeni (...) Este o clădire publică”, a declarat Sean Spicer, care va fi purtătorul de cuvânt al miliardarului newyorkez după ce acesta se va instala la Casa Albă vinerea viitoare. Candidata Frontului Naţional (FN, de extremă drepata) în alegerile prezidenţiale franceze din aprilie-mai a fost văzută intrând într-un ascensor din clădire, în care învingătorul în alegerile prezidenţiale îşi are biroul, însă ea a refuzat să le spună jurnaliştilor prezenţi scopul vizitei, care nu este înscrisă în programul de campanie.
Marine Le Pen a fost văzută în interiorul turnului negru de pe Fifth Avenue împreună cu Louis Aliot, partenerul ei şi vicepreşedintele FN, Ludovic De Danne, consilierul ei diplomatic şi omul de afaceri George Guido Lombardi, un prieten al lui Donald Trump, care locuieşte în turn.
George Lombardi a declarat pentru presă că a ieşit la o cafea, în turn, cu Marine Le Pen, pe care o cunoaşte de 20 de ani. El a precizat că preşedinta FN nu a cerut o întrevedere cu Donald Trump.
Lombardi a precizat că ei au participat miercuri la o sărbătoare, la care se aflau diverse persoane, oameni de afaceri şi diplomaţi care, credeau ei, pot să-i ajute să strângă fonduri de campanie.
Marine Le Pen, una dintre puţinii reprezentanţi politici francezi care şi-a afişat preferinţa faţă de Donald Trump în detrimentul lui Hillary Clinton în campania electorală americană, întâmpină dificultăţi în strângerea de fonduri pentru campania sa, atât în Franţa, cât şi în străinătate.


China şi Rusia adoptă măsuri comune împotriva sistemului antirachetă al SUA

China şi Rusia au convenit să adopte contramăsuri - pe care nu le specifică - faţă de intenţia Statelor Unite de a instala un sistem antibalistic în Coreea de Sud, a scris vineri agenţia chineză de presă, de stat, China Nouă.
Aceste contramăsuri ”vor viza să protejeze interesele Chinei şi Rusiei şi echilibrul strategic în regiune”, potrivit agenţiei chineze, care citează un comunicat emis în urma unei reuniuni chinezo-ruse în domeniul securităţii.
China şi Rusia au efectuat un exerciţiu antirachetă comun în mai, după ce Washingtonul şi Seulul au început să discute despre instalarea sistemului american antibalistic de tip THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) cu scopul de a contracara ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord.
THAAD urmează să fie instalat într-un golf sud-coreean, ceea ce îngrijorează Moscova şi Beijingul, din cauză că sistemul radar puternic al sistemului antibalistic ar putea să le compromită securitatea. Ele consideră că acesta nu contribuie cu nimic la o reducere a tensiunilor în Peninsula Coreea. Beijingul şi Moscova au anunţat în octombrie că vor efectua un al doilea exerciţiu antirachetă anul acesta. ”China şi Rusia au îndemnat Statele Unite şi Coreea de Sud să răspundă îngrijorărilor cu privire la securitatea lor şi să înceteze desfăşurarea (sistemului) THAAD în Peninsula Coreea”, se arată în comunicatul citat de China Nouă.
Voinţa Phenianului de a-şi dezvolta capacitatea nucleară a înfuriat Beijingului, singurul său aliat pe plan diplomatic şi unicul său susţinător economic. Însă chinezii se tem că atât sistemul THAAD, cât şi radarul acestuia, au o rază de acţiune care acoperă o parte a ţării.
Ministrul sud-coreean al Comerţului a anunţat joi că Seulul ar putea să protesteze pe lângă Beijing în legătură cu anumite măsuri chineze pe care le consideră represalii faţă de desfăşurarea sistemului american antibalistic.

Transmisia unui postul american, întreruptă de Russia Today

Transmisia postului american de televiziune C-SPAN a fost întreruptă joi, timp de aproximativ 10 minute, de o transmisie a postului de televiziune Russia Today, finanţat de Kremlin, relatează CNN. New York Times precizează că pe perioada întreruperii transmisiei, membra democrată a Camerei Reprezentanţilor Maxine Waters a discutat despre Rusia.
C-SPAN transmitea o audiere a Securities and Exchange Commission (SEC), organismul care reglementează bursele americane, când a fost întrerupt. Transmisia a fost întreruptă în cursul discursului membrei Camerei Reprezentanţilor Maxine Waters. În perioada în care C-SPAN a fost înlocuit cu RT, Waters a menţionat de câteva ori Rusia şi pe preşedintele-ales Donald Trump, scrie New York Times. Într-un interviu telefonic, ea s-a declarat perplexă, cu atât mai mult cu cât nimeni nu a oferit o explicaţie satisfăcătoare “cum s-a întâmplat acest lucru sau de ce s-a întâmplat acest lucru”. “Cred că este ciudat”, a subliniat ea. “Într-o perioadă în care agenţiile noastre de informaţii (…) au confirmat practic că Rusia a atacat informatic Comitetul Naţional Democrat şi alte interese politice, avem, cât timp eu vorbeam despre Trump şi Rusia, interferenţe şi întreruperi ale Russia Today”, a precizat politiciana.
Într-un comunicat, C-SPAN a anunţat că anchetează incidentul, dar pleacă de la prezumpţia că a fost vorba de o defecţiune tehnică.
Notând că Russia Today se numără printre televiziunile pe care le monitorizează cu regularitate, postul american a subliniat: “Nu credem că a fost vorba de un atac informatic. În schimb, ancheta noastră iniţială sugerează că a fost vorba de o eroare internă de routing. Luăm foarte în serios securitatea reţelei noastre şi vom continua cu o anchetă aprofundată, ce ar putea dura un timp”.
Incidentul vine după serviciile americane de informaţii au acuzat Rusia, într-un raport, că a interferat cu procesul electoral american şi a subliniat că RT “a urmărit subminarea încrederii publicului în procesele democratice americane”, scrie New York Times.

Răspândirea cancerului în organism, redusă cu 75% în cadrul unor teste

Răspândirea cancerului în organism a fost redusă cu 75% în cadrul unor teste realizate recent pe animale, graţie descoperirii unor gene care au un rol determinant în evoluţia acestei boli, informează BBC. Tumorile canceroase au capacitatea de a ”migra” în organism şi acest proces se află în spatele a 90% din totalul deceselor cauzate de cancer.
În acest studiu, realizat pe şoareci, ale cărui concluzii au fost publicate în revista Nature, oamenii de ştiinţă au remarcat că o serie de modificări operate asupra sistemului imunitar au capacitatea de a încetini răspândirea cancerului de piele la nivelul plămânilor.  Cercetătorii de la Cancer Research UK spun că acest studiu oferă noi informaţii despre răspândirea tumorilor în organism şi ar putea să ducă la descoperirea unor noi tratamente anti-cancer. Răspândirea cancerului - prin metastaze - reprezintă o luptă care se duce între celulele mutante şi restul organismului.  Oamenii de ştiinţă au creat 810 seturi de şoareci de laborator, modificaţi genetic, pentru a descoperi fragmentele de ADN implicate în rezistenţa organismului în faţa răspândirii tumorilor.
Şoarecii au fost injectaţi cu melanoame (cancer al pielii), iar savanţii britanici au monitorizat, apoi, numărul de tumori care s-au format la nivelul plămânilor. Testele au condus la descoperirea a 23 de secţiuni de ADN, gene, care fie au stimulat, fie au împiedicat cancerul să se răspândească.
Multe dintre aceste gene sunt implicate în controlarea sistemului imunitar.
Manipulând una dintre ele - o genă denumită Spns2 -, cercetătorii britanici au constatat o reducere cu 75% a răspândirii tumorilor la nivelul plămânilor.
Imunoterapia - utilizarea sistemului imunitar în lupta contra cancerului - a furnizat rezultate impresionante în cazul anumitor pacienţi.
Un număr mic de şoareci dintre cei cu diagnostic terminal au beneficiat de o dispariţie totală a cancerului din organism. În ciuda acestui succes, medicamentele utilizate au eşuat în tentativa de a salva pe cei mai mulţi dintre ”pacienţi”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.