Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un infirmier român, arestat în Italia pentru că îşi droga şi agresa sexual pacientele

Ziarul de Vrancea
11 ian 2017 621 vizualizări
Un infirmier român în vârstă de 41 de ani a fost arestat de poliţia italiană la Padova, pentru că îşi droga şi agresa sexual pacientele, relatează Il Giornale.

Faptele românului au fost descoperite cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate de carabinieri în salonul de spital al unei paciente de 58 de ani, internată la secţia de Neurochirurgie, în urma unui semnal de alarmă tras de medici. Aceştia au observat că femeilor din spital li se administrează o cantitate prea mare de benzodiazepină, un sedativ, şi nu înţelegeau de ce. Ancheta a scos la iveală că românul îşi droga victimele pentru a le molesta, pipăindu-le în zonele intime şi făcând fotografii compromiţătoare cu ele. Bărbatul a fost arestat în flagrant.

Rusia, prima ţară din lume care intezice fumatul?

Rusia le va interzice persoanelor născute după 2015 să cumpere vreodată ţigări, potrivit unei propuneri înaintate de un grup de parlamentari în cadrul planului pe termen lung al autorităţilor de a eradica fumatul în ţară. De asemenea, mamele cu copii mici nu vor mai putea să cumpere ţigări.

Propunerea, formulată de 42 de parlamentari din Partidul Comunist şi care are susţinerea preşedintelui Vladimir Putin, va face Rusia prima ţară din lume care va elimina complet produsele din tutun, dacă va fi acceptată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, interdicţia necesită o discuţie serioasă, dar este o aspiraţie legitimă.

Nikolai Gherasimenko, membru al Comisiei pentru Sănătate a Parlamentului, consideră că “acest obiectiv este în totalitate corect din punct de vedere ideologic”. În fiecare an, aproape 400.000 de ruşi mor de boli legate de fumat, însă proporţia fumătorilor a scăzut de la 41% la 31% din populaţie în ultimii 10 ani

Un telescop din Chile, modificat pentru a căuta planete locuibile în sistemul Alpha Centauri

Telescopul VLT - Very Large Telescope -, operat de ESO (European Southern Observatory) în Chile, va fi modificat pentru a permite o cercetare mai eficientă a planetelor potenţial locuibile din Alpha Centauri, cel mai apropiat sistem stelar faţă de Terra. ESO a anunţat că a semnat un acord cu Breakthrough Starshot, în virtutea căruia vor fi lansate câteva mii de sonde spaţiale de mici dimensiuni care vor călători prin spaţiu spre acel sistem stelar şi vor trimite numeroase fotografii pe Terra.

Breakthrough Starshot, o companie sprijinită de miliardarul Yuri Milner şi de astrofizicianul Stephen Hawking, va oferi finanţarea necesară pentru a permite echipamentelor instalate pe VLT - ce analizează bolta cerească în spectrul infraroşu - să fie adaptate şi să detecteze mai eficient stelele cu luminozitate slabă, a anunţat ESO.  Acele modificări vor avea ca efect reducerea luminilor solare care acoperă prin strălucirea lor planetele, mai puţin strălucitoare, îmbunătăţind astfel şansele de descoperire a exoplanetelor locuibile.

Interesul faţă de explorarea celei mai apropiate stele faţă de Soare a crescut tot mai mult după ce oamenii de ştiinţă au anunţat în 2016 că au descoperit dovezi ale unei planete de mărimea Terrei care orbitează Proxima Centauri, o stea din sistemul stelar Alpha Centauri.

O alimentaţie cu un conţinut mai redus de sare poate salva milioane de vieţi

O reducere cu 10% a consumului de sare ar putea permite salvarea a milioane de vieţi, conform unui studiu publicat ieri de revista British Medical Journal (BMJ). Oamenii de ştiinţă au calculat că declanşarea unor campanii guvernamentale ar putea reduce mortalitatea ridicată legată de consumul excesiv de sare pentru suma modică de 0,10 dolari de persoană. Foarte puţine ţări au evaluat costurile unei strategii publice vizând consumul de sare. Sarea măreşte riscul de hipertensiune şi de maladii cardiovasculare.

Majoritatea adulţilor depăşesc consumul recomandat de sare pe zi, de maxim 2 grame, fapt care contribuie la producerea a aproximativ 1,65 milioane de decese anual, în lume, din cauza maladiilor cardiace, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.