Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATONALE: Mai mult de o cincime din populaţia Germaniei este alcătuită din imigranţi

Ziarul de Vrancea
9 dec 2016 565 vizualizări
Aproximativ 21% din populaţia Germaniei, proporţie ce reprezintă circa 17,2 de milioane de persoane, este formată din imigranţi, o pondere importantă având-o cei comunitari, în pofida valului migrator masiv din afara Uniunii Europene, relatează EFE, citând un raport al guvernului de la Berlin

Documentul relevă că începând din anul 2014 populaţia de origine străină a crescut cu aproximativ 1,8 milioane de persoane, cifră ce ilustrează impactul afluxului de refugiaţi şi reprezintă imigraţia netă (diferenţa dintre sosirile străinilor şi plecările germanilor).
Totuşi, textul subliniază că inclusiv în 2015, anul de vârf al sosirii migranţilor veniţi mai ales din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, circa jumătate dintre străinii care au sosit în Germania cu intenţia de a rămâne în această ţară provin din statele UE. În acel an au emigrat din Germania aproape un milion de persoane şi au sosit în această ţară circa 2,1 milioane de imigranţi.
Publicarea acestui raport survine în aceeaşi zi în care Ministerul german de Interne a anunţat datele actualizate privind sosirile migranţilor. Astfel, faţă de anul trecut, când în Germania au ajuns circa 900.000 de solicitanţi de azil, numărul acestora a fost în primele 11 luni ale anului în curs de 304.929, majoritatea provenind din Siria, Afganistan, Irak, Iran şi Eritreea.

Consiliul Europei: Epurarea presupuşilor gulenişti încalcă legislaţia internaţională

Experţii Consiliului Europei au concluzionat vineri după-amiază că ultima campanie guvernamentală de epurare a presupuşilor gulenişti de către autorităţile turce reprezintă o încălcarea a legislaţiei internaţionale, dar şi a Constituţiei Turciei. Peste 111.000 de persoane au fost demise sau suspendate, iar alte 36.000 sunt în spatele gratiilor pentru presupuse legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen, acuzat de executivul turc de orchestrarea loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. ”Măsurile luate de către executiv depăşesc cu mult ceea ce permite legislaţia internaţională şi Constituţia Turciei”, au anunţat experţii legali ai Comisiei de la Viena. De asemenea, experţii au atras atenţia că metoda de epurare utilizată ”de către aparatul de stat a creat o imagine puternică a unui regim despotic”.
Occidentul a criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supuşi puciştii capturaţi.
Starea de urgenţă le-a dat mână liberă autorităţilor turce să efectueze o vastă epurare în rândul aşa-numiţilor gulenişti. Însă, autorităţile turce susţin că dimensiunea campaniei guvernamentale de epurări este justificată, având în vedere pericolul reprezentat de gulenişti pentru democraţie.
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a instituit iniţial starea de urgenţă la date de 20 iulie, atunci când a subliniat că aceasta le va permite autorităţilor turce să ia măsuri rapide împotriva celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat, în care un grup de militari a încercat să răstoarne executivul în noaptea de 15-16 iulie

Guatemalezii au ars efigii ale lui Trump pentru a îndepărta spiritele rele

Grupuri numeroase de petrecăreţi din Guatemala au incendiat reprezentări din carton ale lui Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, vopsite şi decorate cu perechi de coarne, joi seară, în timpul unei ceremonii tradiţionale, ”La Quema del Diablo” (”Arderea diavolului”), organizată în fiecare an înainte de Crăciun.
Poziţia dură adoptată de Donald Trump în privinţa imigraţiei în timpul campaniei sale electorale, inclusiv promisiunea de a construi un zid la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, i-a revoltat pe mulţi dintre latino-americanii din Statele Unite şi din întreaga lume. ”Suntem împotriva acestei persoane, inclusiv în privinţa deportărilor, a zidului pe care vrea să îl construiască. Nu suntem de acord cu el”, a declarat una dintre participante, Astrid Soto, cu câteva secunde înainte de a incendia o efigie a lui Trump, decorată cu bani falşi într-o mână şi cu un fals drapel american în cealaltă.
Participanţii cred că practica ”Arderii diavolului” îi ajută să îndepărteze spiritele malefice de casele lor şi de cartierele lor. Obiceiul a început în secolul al XVI-lea şi s-a răspândit în multe oraşe, iar din anii 1990 a devenit extrem de popular în întreaga ţară.

Statul Islamic a pierdut 50.000 de jihadişti în ultimii doi ani de lupte

Un reprezentant al armatei americane susţine că peste 50.000 de jihadişti ai Statului Islamic au fost ucişi în ultimii doi ani, după implicarea coaliţiei internaţionale a Statelor Unite în lupta cu teroriştii din Siria şi Irak. Armata americană arată că este vorba de o ”estimare conservatoare”. Însă, datele sugerează că raidurile aeriene şi implicarea unui număr redus de militari americani în lupta împotriva jihadiştilor ISIS a avut un impact real în Siria şi Irak.
Washingtonul a avertizat anterior că gruparea are o capacitate ridicată de înlocuire a luptătorilor pierduţi în luptă. De asemenea, reprezentantul armatei americane care a prezentat raportul a cerut intensificarea raidurilor aeriene în Mosul, unde forţele guvernamentale irakiene au lansat o ofensivă asupra bastionului jihadist al Statului Islamic. ”Nu sunt prea implicat în asemenea bilanţe morbide, dar acest volum contează, am avut un impact asupra inamiculuI”, a declarat oficialul armatei SUA.
Generalul Sean MacFarland a explicat în luna august că în ultimii doi ani au fost ucişi aproximativ 45.000 de luptători ai ISIS.
Jihadiştii Statului Islamic au pierdut teritorii însemnate după apogeul înregistrat în urmă cu doi ani, fiind vizaţi de armata rusă, turcă, irakiană, siriană, de forţele kurde, precum şi de raidurile aeriene americane şi britanice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.