Internațional

Un absolvent cere daune Universităţii Oxford, invocând eşecul profesional

Ziarul de Vrancea
7 dec 2016 679 vizualizări
El acuză un curs predat necorespunzător pe vremea cand era student şi la care a obţinut un calificativ scăzut

Un absolvent al Universităţii Oxford a dat în judecată prestigioasa instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie, de la care solicită daune de 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro), deoarece consideră că ”metodele îngrozitor de proaste” de predare a unui curs l-au împiedicat să aibă, după absolvire, o carieră de succes, informează The Guardian.
Faiz Siddiqui afirmă că ”metodele îngrozitor de proaste” şi de ”plictisitoare” de predare a unuia dintre cursurile de la Oxford l-au împiedicat să obţină o diplomă universitară cu calificativ maxim şi să aibă apoi o carieră de succes. Fostul absolvent, care a studiat istoria modernă la Brasenose College - una dintre instituţiile de învăţământ superior din cadrul Universităţii Oxford -, a declarat în instanţă că ar fi putut să aibă o carieră de succes în dreptul comercial internaţional, dacă ar fi obţinut  diplomă cu calificativ maxim (Class I - peste 70 de puncte din 100) în locul diplomei sale cu calificativ mediu (2:1, Class II Division I - 60-69 puncte din 100), pe care a obţinut-o în urmă cu 16 ani.
Dacă va câştiga acest proces, cazul lui Faiz Siddiqui ar putea să deschidă calea pentru mai multe procese similare iniţiate de foşti studenţi, care vor avea posibilitatea de a invoca metode inadecvate de predare, o adaptare nepotrivită la programul universitar şi decizii proaste. Faiz Siddiqui, în vârstă de 38 de ani, care a lucrat ca avocat-consultant după absolvire, spune că viaţa şi cariera lui au fost marcate de eşecul pe care l-a suferit încercând să obţină o diplomă cu calificativ maxim, în iunie 2000.
El mai spune că a obţinut o notă slabă la un curs de Istorie a Indiei Imperiale în timpul studiilor sale universitare, din cauza ”metodelor neglijente” de predare, iar acea notă i-a scăzut media generală de absolvire. El a invocat din acest motiv pierderi financiare şi solicită daune de 1 milion de lire sterline de la rectorul, profesorii titulari şi asistenţii de la Universitatea Oxford.
Avocaţii Universităţii Oxford spun că acest proces este ”lipsit de fundament” şi ar trebui să fie respins. Universitatea britanică a recunoscut totuşi că a întâmpinat ”dificultăţi” în predarea modulului de Istorie a Indiei Imperiale în anul în care Siddiqui a absolvit, deoarece jumătate dintre profesorii specializaţi în Istoria Asiei se aflau în concediu de un an în acea perioadă.
Un verdict în acest proces va fi pronunţat spre sfârşitul lunii decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.