Internațional

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit elixirul tinereţii

Ziarul de Vrancea
28 oct 2016 668 vizualizări
Oamenii de ştiinţă americani susţin că au descoperit un compus natural ce se găseşte în avocado, broccoli, varză şi castravete, care are ''efecte anti-îmbătrânire remarcabile în cazul şoarecilor'' şi care ar putea funcţiona şi la oameni.

Cercetătorii care au început testele clinice pe un mic grup de oameni au declarat că au observat efecte benefice în cazul şoarecilor cu vârste înaintate care au primit în apă acest compus, numit NMN. Nivelul lor de activitate fizică a crescut, densitatea osoasă şi starea muşchilor s-au îmbunătăţit, sistemul imunitar, vederea şi ficatul au funcţionat mai bine şi s-a observat şi o pierdere din greutate.
Oamenii de ştiinţă au început prin cercetarea proprietăţilor unei proteine numite NAD, implicată în producţia de energie a organismului. Pe măsură ce corpurile îmbătrânesc, producţia de NAD scade şi se consideră că acest lucru face parte din procesul de îmbătrânire. Încercările de a suplimenta cantitatea de NAD au eşuat, astfel că cercetătorii au căutat o altă modalitate de a spori producţia proteinei. Ei au administrat şoarecilor NMN în apa de băut pentru a observa dacă acesta acţionează ca un elixir al tinereţii. ''Răspunsul este da. De fapt, NMN are remarcabile efecte anti-îmbătrânire în cazul şoarecilor'', susţine profesorul Shin-ichiro Imai, de la Universitatea din Washington University, cel care a condus cercetarea. ''Şoarecii (hrăniţi — n.r.) cu NMN au în mod cert o sănătate mai bună'', a spus profesorul care a adăugat că ''dacă lucrurile merg aşa şi mai departe ei ar putea avea şi o speranţă de viaţă mai mare''. ''Am demonstrat un mod în care se poate încetini declinul fiziologic în cazul şoarecilor. Acest lucru înseamnă că şoarecii mai în vârstă au niveluri de metabolism şi de energie asemănătoare cu cei mai tineri'', a completat specialistul.
Profesorul s-a arătat optimist că testele clinice pe subiecţi umani, care au început în Japonia, vor produce rezultate similare. El a adăugat că speră ca acest lucru să se traducă ''într-o metodă de a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoşi pe măsură ce îmbătrânesc''.
Însă există şi un aspect negativ al acestei metode. Deoarece NMN oferă un impuls în activitatea tuturor celulelor, ar putea avea un impact şi asupra celor canceroase, contribuind la înmulţirea acestora.
Oamenii de ştiinţă au subliniat că au observat că NMN acţionează numai în cazul organismelor în vârstă.
La începutul anului, o altă echipă de cercetători a dezvăluit faptul că a reuşit să extindă speranţa de viaţă a şoarecilor cu 35% îndepărtând celulele ''uzate'' din corp, care au efect distructiv.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.