Internațional

Mausoleul primului împărat chinez, de 200 de ori mai mare decât Valea Regilor din Egipt

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 1327 vizualizări
Fermierii chinezi au descoperit iniţial 8.000 de figurine din teracotă îngropate la mai puţin de 1,6 kilometri faţă de mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang, în anul 1974. În China nu exista o tradiţie a îngropării unor statui de mărimea unor oameni, înainte de crearea acelui mormânt.

Statuetele mai vechi era simple figurine cu înălţimi de 20 de centimetri. Pentru a explica modul în care s-a produs această evoluţie uriaşă a stilului decorativ şi a aptitudinilor meşteşugăreşti ale chinezilor, profesorul Xiuzhen crede că anumite influenţe au venit din afara Chinei.
”În prezent, credem că Armata de Teracotă, acrobaţii şi sculpturile din bronz descoperite în sit au fost inspirate din arta şi sculpturile străvechi din Grecia”, a spus cercetătoarea chineză.
Profesorul Lukas Nickel de la Universitatea din Viena consideră că statuetele reprezentând acrobaţi de circ găsite în mormântul primului împărat chinez sprijină această teorie. Acelaşi profesor este de părere că primul împărat a fost influenţat de realizarea unor statui greceşti în Asia Centrală în secolul ce a urmat domniei lui Alexandru cel Mare, care a murit în anul 323 î.e.n. ”Îmi imaginez că un sculptor grec ar fi putut să ajungă la faţa locului pentru a-i învăţa pe localnici”, a adăugat profesorul Nickel.
Au fost descoperite dovezi noi care atestă faptul că mausoleul funerar dedicat primului împărat chinez este mult mai mare decât s-a crezut anterior şi de 200 de ori mai mare decât Valea Regilor din Egipt.
Mormântul include şi rămăşiţele pământeşti ale unor femei mutilate, despre care se crede că au fost concubine de rang înalt ale împăratului, dar şi craniul unui bărbat în care a fost înfiptă o săgeată de arbaletă.
Specialiştii cred că acel craniu a aparţinut fiului cel mare al împăratului, care ar fi fost ucis alături de susţinătorii lui, în timpul unei lupte pentru putere, după moartea tatălui său.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.