Internațional

Studiu: Grecii antici au ajuns în China cu mult timp înaintea lui Marco Polo

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 640 vizualizări
Celebra Armată de Teracota ar fi inspirată din sculpturile elene

China şi ţările europene dezvoltate au intrat în contact cu peste 1.500 de ani înainte de sosirea exploratorului european Marco Polo în această ţară asiatică, potrivit unui studiu recent, informează BBC. Arheologii au ajuns la concluzia că sursa de inspiraţie a soldaţilor de teracotă, descoperiţi în mormântul primului împărat chinez, Qin Shi Huang, aflat în apropiere de oraşul Xian, ar putea proveni din Grecia Antică. Potrivit aceluiaşi studiu, artizani din Grecia Antică ar fi putut să îi instruiască pe localnicii chinezi în secolul al III-lea î.e.n.
Călătoria lui Marco Polo în China, realizată în secolul al XIII-lea e.n., a fost considerată mult timp de istorici ca fiind prima astfel de vizită întreprinsă de un european. ”Acum avem dovezi ale faptului că un contact apropiat a existat între China din era primului împărat şi Occident, înainte de deschiderea oficială a Drumului Mătăsii. E vorba de o epocă mult mai timpurie decât am crezut până acum”, a declarat arheologul Li Xiuzhen, cercetătoare la Muzeul şi Mausoleul Împăratului Qin Shi Huang.
Un studiu separat a arătat că ADN mitocondrial specific locuitorilor europeni a fost găsit în situri din cea mai vestică provincie a Chinei, Xinjiang, sugerând astfel faptul că occidentalii ar fi putut să se stabilească, să trăiască şi să moară acolo, înainte şi în timpul domniei primului împărat chinez.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.