Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Londra protestează faţă de un manifest distribuit de Guvernul ungar

Ziarul de Vrancea
22 sep 2016 416 vizualizări
Londra a protestat miercuri faţă de un manifest distribuit de Guvernul ungar şi care evocă "zone de anarhie" în Marea Britanie, între alte ţări din Uniunea Europeană, din cauza unui exces de imigranţi. "Acest manifest este în mod evident inexact. Nu există niciun loc în Regatul Unit în care legile ţării să nu fie aplicate", a reacţionat Ministerul britanic al Afacerilor Externe, iar Ambadada Marii Britanii la Budapesta a protestat la rândul ei.

Campania Guvernului ungar, care organizează pe 2 octombrie un referendum împotriva repartizării refugiaţilor în UE, afirmă că 900 de "zone de anarhie" cu populaţie străină există în Europa. În aceste 900 de "zone de anarhie", în care locuieşte "un număr important de imigranţi" - la Paris, Londra, Stockholm sau Berlin - autorităţile au "puţin control sau deloc", se poate citi în acest manifest distribuit de către Guvernului premierului populist de dreapta Viktor Orban. "Există zone de anarhie în Europa, iar noi nu vrem zone de anarhie în Ungaria", a pledat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto într-o emisiune la BBC.
Aproximativ opt milioane de unguri sunt chemaţi să răspundă, pe 2 octombrie, la întrebarea "Vreţi ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie a unor cetăţeni care nu sunt ungari în Ungaria fără apropbarea Parlamentului ungar?". Tabăra "nu", susţinută printr-o campanie masivă a Guvernului, pare sigură de o victorie cu o majoritate zdrobitoare, potrivit sondajelor. Opoziţia şi ONG-urile denunţă cu regularitate o "campanie a fricii" şi o "atmosferă de ură" faţă de migranţi, întreţinute de Guvern cu ocazia acestui referendum.

MI6 va recruta cu 40% mai mulţi spioni

Serviciul britanic de informaţii externe, MI6, va avea cu 40% mai mulţi spioni, în cadrul uneia dintre cele mai mari expansiuni după Războiul Rece.
Secret Intelligence Service, sau MI6, va avea aproape 3.500 de angajaţi până în 2020, faţă de 2.500 în prezent, au declarat surse apropiate agenţiei, citate sub acoperirea anonimatului. MI6 nu face public numărul de angajaţi. Şeful MI6, Alex Younger, a spus săptămâna trecută că ameninţarea teroristă cu care se confruntă Occidentul nu va putea fi eliminată în următorii ani doar pentru că vor fi eliberate teritoriile cucerite de Statul Islamic, pentru că operaţiunile militare nu vor rezolva diviziunile globale profunde care au dus la apariţia acestor militanţi. MI6 acţionează în străinătate pentru a apăra Marea Britanie şi interesele sale.

Elveţia le va oferi cetăţenilor ţării prioritate la angajare în faţa imigranţilor

Deputaţii elveţieni au aprobat miercuri o lege care le oferă cetăţenilor ţării prioritate la angajare în faţa imigranţilor – un compromis menit să păstreze tratatele economice cu Uniunea Europeană, reducând în acelaşi timp presiunea exercitată asupra pieţei muncii de străini. Planul adoptat de camera inferioară a legislativului favorizează localnicii, inclusiv cetăţenii europeni care au reşedinţă în Elveţia, pentru locurile de muncă disponibile. De asemenea, angajatorii trebuie să informeze birourile de ocupare a forţei de muncă în legătură cu toate posturile disponibile, înainte de a recruta forţă de muncă în străinătate.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a sugerat luni, după o serie de discuţii la Zurich, că acest compromis este acceptabil – atât timp cât îl aprobă şi comisia UE-Elveţia. Peste două milioane de străini – un sfert din populaţie – trăiesc în ţara alpină bogată. Circa 1,4 milioane dintre ei vin din UE, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Fluxul de imigranţi a încetinit, însă, anul acesta, din cauză că atitudinea elveţienilor faţă de străini s-a deteriorat.

Viktor Orban sugerează expulzarea refugiaţilor "pe o insulă"

Premierul ungar Viktor Orban a sugerat ieri că Uniunea Europeană ar trebui să-i expulzeze "pe o insulă" pe cei peste 1 milioane de migranţi sosiţi în Europa în 2015 şi 2016. ''Toţi cei care au sosit ilegal trebuie să fie strânşi şi trimişi înapoi. Nu către alte ţări ale UE, ci către locuri din afara Uniunii Europene'', a declarat Orban. Şeful executivului ungar s-a referit la toate persoanele care aşteaptă procesarea cererilor de azil, ceea ce înseamnă marea majoritatea a celor sosiţi în UE în ultimele 18 luni. Ungaria a fost prima ţară membră a UE care a construit un gard şi a introdus o interdicţie pentru limitarea numărului de migranţi, inclusiv refugiaţi, alte ţări urmându-i exemplu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.