Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Resturile de fuzelaj descoperite în Tanzania aparţin zborului MH370

Ziarul de Vrancea
15 sep 2016 661 vizualizări
Autorităţile malaeziene au anunţat ieri dimineaţă că mai multe resturi de fuzelaj, care au fost descoperite în luna iunie în apropierea ţărmurilor estice ale Tanzaniei, provin din epava zborului MH370, care a dispărut în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate în timp ce efectua o cursă de linie între Kuala Lumpur şi Beijing.

Resturile de fuzelaj au fost recuperate în luna iunie în apropierea insulei Pemba, situată la 50 de kilometri de ţărmurile continentale ale Tanzaniei. Ministerul Transporturilor din Malaezia a precizat că resturile de fuzelaj au fost analizate de experţi australieni. ”Experţii au concluzionat că resturile de fuzelaj provind din aeronava 9M-MRO, cunoscută şi sub numele de MH370. Vom continua analiza resturilor de fuzelaj în speranţa că vom descoperi dovezi care să ne arate ce s-a întâmplat cu zborul MH370”, se arată într-un comunicat al ministerului Transporturilor.
Aeronava MH370 avea 239 de persoane la bord atunci când a dispărut de pe radare, la data de 8 martie 2014. Epava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, situată în estul Oceanului Indian.
Echipe de specialişti au petrecut doi ani verificând o zonă din sudul Oceanului Indian cu o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi. Însă, operaţiunile de căutare a cursei Malaysia Airlines au costat peste 124 de milioane de dolari, fiind cele mai scumpe operaţiuni din istorie.

Mii de migranţi dau în judecată Germania pentru că nu le-a procesat cererile de azil

Peste 7.000 de migranţi au dat în judecată statul german, pentru că nu au procesat în timp util cererile lor de azil. Până în luna iunie, circa 7.014 de plângeri fuseseră depuse împotriva Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF). Numărul este de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în primul trimestru al anului 2016, precizează RT.
Comisarul german pentru integrare, Sevim Dagdelen, parlamentar al formaţiunii de stânga Die Linke, a acuzat Guvernul pentru numărul mare de plângeri. “Nu poate fi vina BAMF că nu poate procesa adecvat cererile de azil. Dublarea numărului (de procese – n.r.) arată un eşec al Guvernului”, a subliniat oficialul. Faptul că solicitanţii de azil trebuie să aştepte luni sau chiar ani înainte de a putea depune o cerere, apoi trebuie să aştepte din procesarea acesteia “este otravă pentru integrarea refugiaţilor”, a avertizat Dagdelen.
O purtătoare de cuvânt a BAMF a descris creşterea numărului de procese drept un “fenomen temporar” şi a dat asigurări că acesta va scădea. Ea a invocat creşterea recentă a numărului de cereri de azil.
Numărul refugiaţilor primiţi anul acesta în Germania ar urma să fie de până la 300.000, a declarat luna trecută şeful BAMF, Frank-Jurgen Weise.
În anul 2015, Germania a primit circa un milion de migranţi.

Siesta este bună pentru sănătate dacă nu depăşeşte o oră

Siesta, ale cărei binefaceri pentru sănătate sunt periodic lăudate, ar avea legătură cu un risc sporit de diabet în cazul în care durează mai mult de o oră, potrivit unui studiu japonez primit cu rezerve de unii experţi independenţi. Persoanele care obişnuiesc sieste mai mari de 60 de minute pe zi prezintă "un risc semnificativ mai mare" de a suferi de diabet de tip 2 în raport cu cele care nu îşi fac siesta, au observat patru cercetători de la Universitatea din Tokyo, fără a dovedi însă o legătură de tip cauză-efect.
Acest risc suplimentar ar fi de 45%, potrivit acestui studiu prezentat cu prilejul unui congres al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabet, în Germania. Diabetul de tip 2, care reprezintă 90% din cazurile de diabet, corespunde incapacităţii organismului de a regla nivelul zahărului din sânge. Dacă nu este tratată, această hiperglicemie poate cauza grave probleme de sănătate precum orbirea, scăderea sensibilităţii nervilor şi afecţiuni cardiovasculare. Cercetătorii, care au compilat 21 de studii referitoare la peste 300.000 de persoane în total, nu au găsit vreo legătură statistică între durata siestelor şi riscul de obezitate. Acest studiu nu dovedeşte cu certitudine că siesta provoacă diabetul, ci arată doar că există o asociere între siestă şi diabet care trebuie să fie studiată în cadrul unor cercetări ulterioare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.