Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Merkel respinge o legătură între extremismul islamic şi refugiaţi

Ziarul de Vrancea
18 aug 2016 635 vizualizări
Cancelarul german Angela Merkel a respins sugestii potrivit cărora afluxul de refugiaţi din ultimul an a adus extremismul islamist în Germania. "Terorismul islamist al Statului Islamic nu este un fenomen care a venit la noi odată cu refugiaţii. Îl aveam înainte", a declarat Merkel citată de DPA.

Cancelarul german a făcut această declaraţie miercuri seara târziu, la un miting în Mecklenburg-Pomerania Occidentală.
Uniunea Creştin-Democrată (CDU, conservatori), formaţiunea cancelarului, se confruntă cu o concurenţă puternică din partea Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, naţionalist) în alegerile din acest land, prevăzute pe 4 septembrie. Germania a fost dur afectată de un val de atacuri, dintre care două au fost revendicate - pentru prima oară pe teritoriul acestei ţări - de organizaţia teroristă Statul Islamic. În aceste două atacuri, doar atacatorii - ambii solicitanţi de azil - au fost ucişi. În alt atac, fără legături teroriste potrivit autorităţilor, un adolescent germano-iranian cu probleme psihice a ucis nouă persoane, la Munchen, după care s-a sinucis.

Aproape 18.000 de persoane au murit în penitenciarele siriene de la izbucnirea războiului

Amesty International susţine că până la 18.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimii cinci ani ai războiului civil sirian, doar în penitenciarele sponzorizate de către forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad. Cei mai mulţi deţinuţi au fost victime ale unor bătăi violente sau violuri. Activiştii au realizat un document, care include interviuri cu 65 dintre supravieţuitorii torturii, ce au descris abuzurile inumane care au loc în penitenciarele şi centrele de detenţie ale forţelor guvernamentale. Amnesty International cere statelor occidentale să pună presiune asupra regimului lui Bashar al-Assad pentru a opri abuzul din penintenciarele siriene. Însă, executivul sirian a dezminţit în repetate rânduri aceste acuzaţii. Raportul ”Îl distruge pe om”, care vizează tortura bolile şi moartea din penitenciarele siriene a fost publicat ieri de către activişti. Acesta estimează că mai mult de 17.723 de persoane au decedat în custodia autorităţilor siriene în perioada martie 2011 şi decembrie 2015. Un simplu calcul înseamnă că 10 deţinuţi sirieni şi-au pierdut viaţa în medie în fiecare zi, iar bilanţul lunii putea să depăşească 300 de morţi. Deţinuţii sunt deseori supuşi unor bătăi groaznice de către gardieni, imediat după sosirea lor în penitenciar. Acest abuz este cunoscut şi ca ”petrecerea de bun venit”. ”Ne tratau ca animale. Voiau ca oamenii să fie cât mai inumani cu putinţă. Am văzut sânge, era ca un râu... Nu mi-am imaginat niciodată că umanitatea va ajunge atât de jos... nu ar fi avut nicio problemă dacă ne ucideau chiar atunci şi chiar acolo”, a declarat Samer, un fost deţinut sirian care a fost supus la abuzuri după gratii.


Regimul al-Assad bombardează pentru prima dată poziţii kurde în Siria

Avioane ale regimului sirian au efectuat atacuri aeriene ieri - pentru prima dată de la începutul războiului - asupra unor sectoare aflate sub controlul forţelor kurde în Siria, inclusiv asupra a şase poziţii de la Hassake, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Un jurnalist care colaborează cu AFP a văzut avioane siriene care bombardau poziţii la Hassake (nord-est). Confruntări armate violente au loc începând de miercuri în acest oraş între forţe loiale regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi poliţia locală kurdă Assayech, în urma acuzaţii reciproce cu privire la arestări. Două treimi din oraş se află sub controlul forţelor kurde, iar restul de regim, ceea ce conduce frecvent la tensiuni.

Studiu: Tumorile se dezvoltă cu ajutorul lipidelor

Celulele canceroase şi-ar trage energia din lipide, grăsimi aflate la baza alimentaţiei. O alimentaţie săracă în lipide ar permite încetinirea avansării cancerului şi tratarea lor, arată o echipă de cercetători belgieni, potrivit Agerpres. După ce au studiat îndelung tumorile, oamenii de ştiinţă au descoperit că ele se "hrănesc" cu lipide, în afară de zahăr. Rolul lipidelor este esenţial, acestea participând la structura şi la funcţia membranelor celulare, intervenind în numeroase funcţii biologice (transmiterea mesajelor hormonale, producerea de energie, etc.). Această descoperire, publicată în revista Cell Metabolism, sugerează faptul că, în cazul în care celulele sunt împiedicate să se alimenteze, dezvoltarea lor este stopată. Oamenii de ştiinţă au început deja să lucreze la piste terapeutice. Ei au elaborat deja compuşi "care pot interfera cu captarea şi sinteza lipidelor" la şoareci. Rezultatele promiţătoare deschid calea realizării unor medicamente anticanceroase de un tip nou.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.