Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Filmul "Sieranevada", propunerea României la Oscarul pentru film străin

Ziarul de Vrancea
17 aug 2016 516 vizualizări
Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a anunţat ieri Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Juriul a fost compus din criticii de film Dana Duma, Magda Mihăilescu, Eugenia Vodă, Mihai Fulger, Andra Petrescu, Irina Trocan, Lucian Maior, Florentina Ciuvercă.
"Sieranevada" este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu şi îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga şi Ilona Brezoianu.

Un diplomat nord-coreean cere azil politic în Coreea de Sud

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat ieri după-amiază că diplomatul nord-coreean Thae Yong Ho a ajuns împreună cu familia sa în metropola Seul. De asemenea, Thae Yong Ho, care îndeplinea funcţia de consilier şi adjunct al ambasadorului nord-coreean de la Londra, a devenit cel mai important diplomat nord-coreean care să dezerteze în Coreea de Sud, scrie Reuters.
Jeong Joon-hee, purtătorul de cuvânt al ministerului Unificării de la Seul, a declarat că diplomatul nord-coreean a dezertat ca urmare a dezamăgirii sale legată de actualul regim al lui Kim Jong-un, dar şi pentru viitorul fiului său. ”Aceştia sunt momentan sub protecţia guvernamentală, iar instituţiile relevante continuă să implementeze procedurile necesare”, a precizat Jeong.
Ieri dimineaţă, publicaţia Joong Ang Ilbo a relatat că un diplomat de rang înalt din cadrul Ambasadei Coreei de Nord din Londra a cerut azil politic, împreună cu soţia şi fiul său, într-un ”stat terţ”. Însă, articolul jurnaliştilor sud-coreeni nu a precizat despre ce stat ar fi vorba. Thae Yong Ho locuia în apropierea ambasadei nord-coreene, situată în suburbia londoneză Gunnersbury. Acesta era un vorbitor frecvent la evenimentele de extremă-stânga din Londra, unde lua contact cu membrii britanici ai Partidului Comunist. Însă, retorica sa temperată contrasta puternic cu cea dictată de către reprezentanţii de la Phenian. Thae Yong Ho se mulţumea să apere în discursuri pasionate politica nord-coreeană. De asemenea, diplomatul reprezenta principala persoană de contactat pentru corespondenţii britanici, care doreau să călătorească la Phenian.

Turcia eliberează 38.000 de deţinuţi pentru a face loc "puciştilor"

Ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, a anunţat ieri dimineaţă că aproximativ 38.000 de deţinuţi urmează să fie eliberaţi din penitenciare şi plasaţi sub o formă de ”libertate supravegheată”. Planul de reformare a sistemului de încarcerare a fost inclus în cele două decrete controversate, care au fost publicate dimineaţă în Monitorul Oficial al Turciei. Această reformă le va permite deţinuţilor să iasă mai devreme din spatele gratiilor pe cauţiune, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească condiţiile dintr-un sistem de încarcerare supraaglomerat. Mai mult, penitenciarele turce sunt puse sub presiunea numărului masiv de persoane care au fost arestate în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie.
Peste 17.700 de persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru rolul jucat în orchestrarea loviturii de stat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.